enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi’den (BTP) yolsuzluk tepkisi: Vatandaşın, sistemi, yöneteni, kurguyu değiştirmesi lazım.

Bağımsız Türkiye Partisi’den (BTP) yolsuzluk tepkisi: Vatandaşın, sistemi, yöneteni, kurguyu değiştirmesi lazım.
26 Haziran 2021
323
A+
A-

UHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lideri Hüseyin Baş gündemdeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak “Sadece otelde kalan gazeteciyi değil, o otele izin verenleri de sorgulamak lazım. Balık baştan kokmuş. Vatandaşın, sistemi, yöneteni, kurguyu değiştirmesi lazım” dedi.
Hüseyin Baş: KKTC'nin 37. yılı kutlu olsun - Kocaeli Gazetesi(UHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, katıldığı bir televizyon programında Türkiye gündemine oturan yolsuzluk iddialarını ve tartışmalarını değerlendirdi.
“Rant odaklı, menfaat odaklı siyasal yapılar, siyasete yakınlaşan sözüm ona gazeteci tipler, meslekleri de kirleten, kurumları da mevkileri de kirleten tipler, bunlardan arınmamız lazım” diyen Hüseyin Baş, Bodrum’da bir otel üzerinden devam eden tartışmalar için şunları söyledi:
“Bugün yurtdışında olan bir otel sahibinden bahsediliyor. O otel sahibinin de bugünlere nasıl geldiği araştırılması gerekir. Ne rantlar, ne menfaatler sağlandığı araştırılmalı. Bahsi geçen otel normalde sit alanı. Buraya otel yapma iznini ben vermedim. Bunun hesabını oradan ücretsiz bir şekilde faydalanan gazeteciye sorduktan sonra, buraya otel yapma iznini veren, orayı peşkeş çeken siyasete, bakanlığa, ilgili mevzuatlara hükmeden insanlara da sormamız lazım.”
HOLLANDA’DAKİ 26 MİLYAR DOLAR KİMİN?
Türkiye’de balığın baştan koktuğunu ifade eden BTP Genel Başkanı, alta doğru indikçe her türlü yolsuzluğun, her türlü hukuksuzluğun görülebileceğini ifade etti.
Eski başbakan Binali Yıldırım’la ilgili olarak Hollanda basınında çıkan 26 milyar dolarlık serveti olduğu iddialarını değerlendiren Hüseyin Baş, “Geçenlerde Binali Yıldırım’ın Hollanda’da 26 milyar dolarlık bir servete sahip olduğuna dair eski bir milletvekili ortaya bir iddia atıyor. Bu yanlış, böyle bir şey yok. Ama yanlış olan Hollanda’da birinin 26 milyar doları oluşu değil bence, orası doğru. 26 milyar dolar var ama bu para Binali Yıldırım’ın mı ya da ne kadarı Binali Yıldırım’ın tartışılır. Şimdi sen yukarıda böyle bir sistemi kurmuşsun, altta da o gazeteci gitmiş orada kalmış, diğeri onu yemiş, diğeri onu tehdit etmiş, diğeri ondan kaç milyon Euro haraç kesmek istemiş, bunların hepsi de olur, çünkü balık baştan kokar” dedi.
VATANDAŞIN KURGUYU BOZMASI, YÖNETENİ DEĞİŞTİRMESİ GEREKİYOR
“Bu kokuşmuş düzeni yok edeceğiz” diyen BTP lideri Hüseyin Baş vatandaşlara da şöyle seslendi:
“Sistem, anlayış tamamen yanlış. Düzelmede ancak baştan aşağı olur. Alttan yukarı hiçbir şeyi düzeltemeyiz. Bunları dillendireceğiz, vatandaşın bunların farkına varmasını sağlayacağız ama vatandaşın sistemi, yöneteni, kurguyu değiştirmesi lazım. Problem burada bu. Yoksa biz daha çok milyar dolarlar, çok bedava oteller, çok hediye saatler, çok şeyler duyarız. Şu anda duyduklarımız bence 20 yıllık siyasi tablonun çok çok küçük bir bölümü. Neler, neler yaşandı? Ki bunları duyduk, gördük, şahit olduk ama bir şey olmuyor. Bir şeyleri değiştirmemiz lazım. Bu çok kokuşmuş bir düzen, bu düzeni yok edeceğiz inşallah.’

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 26 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.