enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), ‘Ellerinizi Milli Ekonomi Modeli’mizden çekin!’

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), ‘Ellerinizi Milli Ekonomi Modeli’mizden çekin!’
30 Aralık 2021
3.860
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, Haydar Hoca’nın bize emanet ettiği ve tek kurtuluş reçetemizi çaldırmaya hiç niyetimiz yok ve çaldırmayacağız” dedi.Bağımsız Türkiye Partisi - VikipediBağımsız Türkiye Partisi - VikipediBağımsız Türkiye Partisi (BTP) son günlerde Cumhur İttifakı’ndan gelen ‘Milli Ekonomi Modeli’ söylemlerine tepki gösterdi.

Basın toplantısı düzenleyen BTP Sözcüsü Emre Polat, “Ellerinizi Milli Ekonomi Modeli’mizden çekin! Çaldırmayacağız” dedi.

Emre Polat, “Son bir haftadır Cumhur ittifakı cephesinde merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın kaleme aldığı ve dünyanın yarısının uygulamaya koyduğu Milli Ekonomi Modeli’ne karşı yoğun bir ilgi var! Ama maalesef bu ilgi, modeli okuyup uygulamaya koyarak ülkeyi girdiği çıkmazdan kurtarmaktan çok, intihal yoluyla aşırmaya dönük” olduğunu söyledi.

Polat açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Hem Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın danışmanları hem de Sayın Devlet Bahçeli beyin yardımcılarının modelimizi alıp kullanmayı değil, ucuz bir şekilde aşırmayı tercih etmeleri ülke adına oldukça üzücü. Önce Sayın Cumhurbaşkanının eline bir model tutuşturdular ve adına Türkiye Ekonomi Modeli dediler. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Ama gelin görün ki, bu kitapçıkta yazı fontundan, kapak mizanpajına ve rengine kadar Milli Ekonomi Modeli’ni taklit etmişler. O danışmanların da, baş ekonomi danışmanlarının da Milli Ekonomi Modeli ile yatıp kalktığını çok iyi biliyoruz. Ama sayın cumhurbaşkanının eline Milli Ekonomi Modeli’nin çakmasını tutuşturmak olmamış, yakışmamış. Yazı fontunu, başlığını, rengini, içeriğini ne kadar kopyalarsanız kopyalayın ruhuna çok uzak olduğunuz için siz de hep eğreti duracaktır”.MHP’li Yönter’e 5 maddelik hatırlatmaCumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan saygısızlığın aynısının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yapıldığını belirten BTP Sözcüsü Emre Polat, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter başkanlığında bir heyetin Ataşehir’de biraraya gelip Milli Ekonomi Modeli hazırlama faaliyetine dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı;

“Sayın Yönter, şimdi size madde madde anlatayım,1- Milli Ekonomi Modeli 2005 yılında merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş tarafından kaleme alındı. 2- Beş ayrı ülkede 10’un üzerinde uluslararası kongre ile yüzü aşkın ülkeden yüzlerce ilim adamı tarafından tartışıldı, onaylandı.3- 2013 yılında Rus Duma’sında Rus vekil, bakan, bürokrat ve akademisyenlerinin ayakta alkışladığı 5 saatlik toplantı ile Rusya’da uygulanmaya başladı.4- Milli Ekonomi Modeli 2013 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından 2013/56874 marka numarasıyla Prof. Dr. Haydar Baş adına tescillendi.5- 2014 yılında başta Çin olmak üzere BRICS ülkelerinin tamamı Milli Ekonomi Modeli’ni uygulamaya başladı.”“Çaldırmaya hiç niyetimiz yok ve çaldırmayacağız”BTP Sözcüsü Polat bu 5 maddenin ardından Yönter’e şu şekilde seslendi;

“Kusura bakmayın Sayın Yönter, uzun uzun anlattım. Üç toplantı yapmışsınız ama boşuna. Çünkü model yazıldı, tartışıldı, onaylandı, tescillendi ve dünyanın neredeyse yarısı kullanmaya başladı.Bu arada Haydar Hoca yıllarca haykıra haykıra şunu dedi: Ben bu Modeli ülkem ve milletim için yazdım ama beni dinlemediniz.

Şöyle deseydiniz şeref duyardık: “Merhum Haydar Baş hocanın Milli Ekonomi Modeli ışığında biz de böyle bir çalışma yaptık…”

Çünkü elin Rus’u, Çinlisi, Hintlisi kullanıyor rahatsız olmuyoruz da kendi ülkemizin bir partisinin kullanmasından mı rahatsız olacağız. Asla! Hatta Sayın Devlet Bahçeli Bey başta olmak üzere sizlere Modeli göndermemizin sebebi de istifade etmenizi arzu etmemizdir. Ama hem tescilli bir markayı isim zikretmeden kullanmanıza, hem de Rus Parlamenter Jirinovski’ye bile “Ne mutlu Türküm diyene” dedirtmiş Haydar hoca gibi bir isme hakkını teslim etmemenize asla müsaade etmeyeceğiz. Hem bizim Milli Ekonomi’den anladığımız ve uygulayacağımız model ile bugün sizlerin icraatlar ile ortaya koyduğunuz çok farklı. Lütfen ellerinizi modelimizin üzerinden çekin.

Haydar Hoca’nın bize emanet ettiği ve tek kurtuluş reçetemizi çaldırmaya hiç niyetimiz yok ve çaldırmayacağız. Haydar hoca bu Modeli bu millet için yazdı ama hayata geçtiğini görmedi. Ama son yıllarda bize hep şunu dedi: Bizim dönemimiz başladı. Ülkemiz, içine düşürüldüğü bu vahim durumdan çakma ve taklit modellerle değil, Milli Ekonomi Modeli’yle çıkacaktır.”

[UHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.