enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Azerbaycan’dan Ermenistan’a Uluslararası Adalet Divanının kararını uygulama çağrısı

Azerbaycan’dan Ermenistan’a Uluslararası Adalet Divanının kararını uygulama çağrısı
9 Aralık 2021
546
A+
A-

BAKÜ-UHA HABER / Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Elnur Memmedov, Ermenistan’a, Uluslararası Adalet Divanının “Azerbaycanlılara karşı etnik ayrımcılık yapmamasına” yönelik kararını bir an önce uygulama çağrısı yaptı.

Memmedov, Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı yargı organı Uluslararası Adalet Divanının Azerbaycan ve Ermenistan’ın başvurularıyla ilgili tedbir kararını değerlendirdi.

Azerbaycan’ın her zaman uluslararası kararlara bağlı tutum geliştirdiğini aktaran Memmedov, Divanın kararıyla, Ermenistan’ın uluslararası mahkemede Azerbaycan aleyhine sert kararlar bekleyerek siyasi puan kazanma girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını vurguladı.

Memmedov, Divanın kararlarıyla Ermenistan’da Azerbaycan nefretinin aşılandığının kanıtlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Ermenistan’da, aralarında İçişleri Bakanlığının da bulunduğu çok sayıda kuruluş, sosyal medyada Azerbaycan ve Türkleri düşman olarak görenleri ve topraklarının iadesi için kampanya yürütenleri ödüllendiriyor. Azerbaycan tüm bu gerçekler hakkında uluslararası mahkemede dava açtı. Sonuç olarak mahkeme bu gerçekleri araştırdı ve Ermenistan’a tüm bunları engelleme yükümlülüğü getirdi.”

Uluslararası Adalet Divanının temel görevinin, kararların uygulanmaması durumunda BM Güvenlik Konseyinin dikkatine sunmak olduğunu hatırlatan Memmedov, Ermenistan’ın Divanın kararlarını uygulamaması durumunda ciddi baskıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Memmedov, “Bu kararların uygulanması için devletler üzerinde çok ciddi baskı oluyor. Uluslararası Adalet Divanının kararlarını ele almak üzere üç yargıçtan oluşan bir komite kuruldu. Kararların uygulanmaması durumunda bu husus dikkate alınacaktır. Ermenistan’ı mahkemenin kararını bir an önce uygulamaya çağırıyoruz. Ermenistan’da Türklere ve Azerbaycanlılara karşı nefret dolu çocuklar yetiştirilmekte. Bu geleceği ilgilendiren bir konu. Bu nedenle önlenmesi gerekir.” diye konuştu.

İkinci Karabağ Savaşı’ndan sonra saldırılarda bulunan ve Azerbaycan’da yargılanan Ermenilerin durumunun kararların kapsamında olmamasını, uluslararası mahkemenin, Azerbaycan yargısına saygı göstermesi şeklinde değerlendiren Memmedov, gelecek yıl, Ermenistan’ın Karabağ bölgesinde çevreye verdiği zararlar ve enerji kaynaklarını istismar etmeleri nedeniyle şikayette bulunacaklarını aktardı.

Uluslararası Adalet Divanı Salı günkü kararında, Azerbaycan’ın açtığı davaya ilişkin tedbir kararında, Ermenistan’ın Azerbaycanlılara yönelik bazı fiillerinin ırk ayrımcılığı sözleşmesinin çeşitli maddelerini ihlal ettiğini belirtmişti.

Ayrıca Divan, Azerbaycanlılara karşı sosyal medyada yürütülen tehdit, hakaret ve karalama kampanyalarına dikkati çeken Azerbaycan heyetinin talebini dikkate alarak, Ermenistan’dan Azerbaycanlılara karşı etnik ayrımcılık yapmamasını istemişti.

Kararda, Ermenistan’dan nefret suçu işleyen Ermenileri engellemesi gerektiği hatırlatılmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.