enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Temmuz sayısı yayında

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Temmuz sayısı yayında
2 Ağustos 2024
54
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, “Ayın Tarihi” dergisinin dokuzuncu sayısını kamuoyunun istifadesine sundu.

Derginin “Ayın Dosyası” bölümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü konusu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği çok yönlü diplomasi trafiği, temmuz ayı içerisinde katıldığı önemli zirveler ve yurt dışı ziyaretleri de dergide yer verilen konular arasında bulunuyor.

Uluslararası medyada Türkiye ilgili haberlerin derlendiği ve 1995 yılında silahsız kadın, çocuk ve sivillerin acımasızca öldürüldüğü “Srebrenitsa Soykırımı”nın anıldığı derginin bu sayısında ayrıca “Amerika Sonrası Dünyaya Hazırlık NATO’da Son Akşam Yemeği” başlıklı yazı öne çıkıyor.

Derginin “Türkiye” bölümünde gündeme dair önemli gelişmelere ek olarak Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vesilesiyle Türkiye’nin deniz gücü ve donanmasının güçlendirilmesi amacıyla atılan yerli ve millî adımlar yakın mercek altına alınıyor.

Bunun yanında “Türkiye’nin Yumuşak Gücü Türk Dizileri” başlığında kültürel diplomasi araçlarından biri olan Türk dizilerinin hem ekonomiye hem de kültürler arası etkileşimin artmasına yönelik katkıları, verilerle ortaya konuluyor.

15 Temmuz 2016’da darbecilere karşı verilen destansı mücadelenin sembolü olarak inşa edilen 15 Temmuz müzelerinin anlatıldığı “Kültür Sanat” bölümünde ayrıca 24 Temmuz 2020’de yeniden ibadete açılan Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı “fethin sembolü” Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne dair değerli bilgiler okuyucularla paylaşılıyor.

Vefa” başlığında “Tarihçilerin Kutbu” ve “Şeyhü’l–Müverrihin” olarak nitelendirilen saygın tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın vefatının 8. yıl dönümünde, hayatından öne çıkan kesitlerle anlatıldığı Ayın Tarihi dergisinin temmuz sayısında aynı zamanda “Yedi Güzel Adam”dan biri olan usta şair ve yazar Erdem Bayazıt anılıyor.

Kurulduğu 24 Temmuz 2018’den bu yana stratejik iletişimin kurumsallaşması çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının 6. yıl dönümünün de işlendiği derginin bu sayısında “Euro 2024’te Millî Takıma Gençlik Aşısı”, “Belirsizlik Çağında NATO İçin Sınamalar ve Fırsatlar Yuvarlak Masa Toplantısı”, “TRT 12 Punto 2024 Ödül Töreni”, “CİMER’e Gelen Mesajlarla Vatandaşların Gözünden 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü”, “Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri”, “Arşivden: 50. Yıl Dönümünde Kıbrıs Barış Harekâtı” öne çıkan diğer başlıklar arasında yer alıyor.

Başyazısını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un kaleme aldığı dergi “Ayın Dosyası”, “Türkiye”, “Diplomasi”, “Dünya”, “Kültür-Sanat”, “İletişim”, “Yayın” başlıklı 7 bölümden oluşuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.