enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:56 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
10:16 Her üç ölümden biri kalp-damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor: Risk faktörlerine dikkat!
09:51 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:10 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Nisan sayısı, yayında

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Nisan sayısı, yayında
3 Mayıs 2024
45
A+
A-

İletişim Başkanı Altun: “Barbar İsrail’in saldırıları sonucu 7 Ekim’den bu yana kaybettiğimiz 15 bine yakın masum çocuğun ve bebeğin acısı yüreklerimizi yakıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını bu kez çocuklarımız için yineliyor, ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ diyorum.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan "İstanbul" açıklaması - Son Dakika Haberleri

[Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun]

Başkanlığımız tarafından hazırlanan “Ayın Tarihi” dergisinin altıncı sayısı, “Medya ve Çocuk” temasıyla kamuoyunun istifadesine sundu.

Medya ve çocuk konusunun “Ayın Tarihi” dergisi için ele alındığı “Ayın Dosyası” bölümünde dijital çağda medya okur yazarlığının önemi ve ebeveynlere düşen sorumluluklar ele alındı.

Tarihten günümüze 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın görsel anlatıyla zenginleştirildiği “Ayın Dosyası” bölümünde aynı zamanda bu özel günün Çocuk Bayramı olarak kutlanması serüvenine de yer veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği çok yönlü diplomasi trafiği, nisan ayı içerisinde katıldığı önemli zirveler ve yurt dışı ziyaretleri de dergide yer verilen konular arasında bulunuyor. Derginin “Türkiye” bölümünde gündeme dair önemli gelişmelere ek olarak bölgeler arası dengeli bir gelişmenin tahsis edilmesi noktasında kilit rol üstlenen bölgesel kalkınma programları ile ormanların korunmasına ve zenginleştirilmesine yönelik uygulamalarıyla dünyaya örnek olan Türkiye’nin orman varlığına yer veriliyor. Gazze Şeridi’ne en çok yardım gönderen ülkemizin bu kapsamda yaptığı çalışmalar da detaylı şekilde bu sayıda yer alıyor. Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması amacıyla kurulan ve sayısı her geçen gün artan bebek ve çocuk kütüphanelerinin anlatıldığı “Kültür Sanat” bölümünde ayrıca Kültür Yolu Festivali ve Ankara Palas Müzesi’ne dair değerli bilgiler okuyucularla paylaşılıyor.

Vefa” başlığında Türkiye siyasi tarihinin yenilikçi ve renkli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 31. yıl dönümünde hayatından öne çıkan kesitlerle anlatıldığı Ayın Tarihi dergisinin Nisan sayısında Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli görsel hafızası olarak nitelendirilen Othmar Pferschy de anılıyor.

Gazze Şeridi’ne En Çok Yardım Ulaştıran Ülke Türkiye”, “Tematik Bölgesel Kalkınma Programları”, “Yüzyıllık Emanetler: Kızılay Esir Mektupları Sergisi”, “Tartışmaların Gölgesinde Avrupa Birliği Yeni Göç ve İltica Anlaşması” öne çıkan diğer başlıklar arasında yer alıyor.

Başyazısını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kaleme aldığı dergi, “Ayın Dosyası”, “Türkiye”, “Diplomasi”, “Dünya”, “Kültür-Sanat”, “İletişim”, “Yayın” başlıklı 7 bölümden oluşuyor. (İletişim Başkanlığı)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.