enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avusturya ilk şüpheli ‘Omicron varyantı’ vakasını duyurdu

Avusturya ilk şüpheli ‘Omicron varyantı’ vakasını duyurdu
29 Kasım 2021
304
A+
A-

VİYANA-UHA HABER / Avusturya’da Alp bölgesindeki yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, Tirol’de yeni Omicron koronavirüs varyantına ilişkin ilk şüpheli vaka tespit edildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre, Avusturya’da Tirol eyaletinde yetkililer geçen hafta Güney Afrika’dan dönen bir yolcunun yeni varyantın belirtilerine sahip olduğunu ve  COVID-19 test sonucunun pozitif olduğunu söyledi. Ancak teyit için önümüzdeki günlerde daha fazla inceleme yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Güney Afrika’da yeni varyantın keşfedilmesi, küresel endişelere, seyahat yasaklarına ve kısıtlamalara yol açtı.

Cumartesi günü İtalya dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde vaka tespit edildi.

Geçtiğimiz hafta Avusturya’da da koronavirüs vaka sayılarının artması üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Daha fazla inceleme yapılacak

Yetkililer, Innsbruck’taki Viroloji Enstitüsü tarafından yapılan testte, Tirol eyaletinin Schwaz bölgesindeki bir kişiden alınan pozitif PCR testi sonucunun Omicron vakasıyla ilişkili olabileceğine dair “somut şüpheye” sahip olduklarını söyledi.

Numune şimdi daha fazla test için Avusturya Sağlık ve Gıda Güvenliği Ajansına (AGES) gönderilecek.

Güney Afrika’dan gelenlere ‘test yaptırın’ çağrısı

Tirol’ün Corona Operasyonları Personeli Başkanı Elmar Rizzoli yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde AGES’ten bir sonuç bekleniyor” dedi.

“Virüsten etkilenen kişi, kendi ifadelerine ve mevcut bilgilere göre, üç gün önce seyahatten döndü ve uzunca bir süre evde kaldı. Kişi şu anda hiçbir semptom göstermiyor.”

Yetkililer, önlem olarak Güney Afrika’daki ülkelerden son 14 gün içinde Avusturya’ya giriş yapan kişilere test yaptırması için çağrıda bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.