enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
00:05 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’n Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avustralyalı genç, 3D yazıcıyla yarı otomatik silah yaptı

Avustralyalı genç, 3D yazıcıyla yarı otomatik silah yaptı
6 Temmuz 2022
788
A+
A-

KANBERRA – UHA HABER / Avustralya polisi, evde 3D yazıcıyla yaptığı ateşli silahla suç işlediği iddia edilen genci gözaltına aldı. Eve yapılan baskınla silaha el konuldu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘nın ‘CNN International’nın haberine göre, Batı Avustralya polisi, 18 yaşındaki gencin evinde arama emri çıkardıktan sonra 3D yazıcıyla basılmış silahı ve bir dizi başka ateşli silahı buldu.

Dedektif Kıdemli Çavuş Blair Smith, gazetecilere verdiği demeçte, “Bu ateşli silah bir oyuncağa benzemesine rağmen topluluğumuza ciddi zarar verme yeteneğine sahip.” Bu adamın bu ateşli silahı evde bir 3D yazıcı ve hazır malzemelerle üretebilmesi derinden endişe verici” dedi.

Nine News’e göre plastik silah, tetiğin bir kez çekilmesiyle 15 mermi atabiliyor. Nine, polisin 40 Avustralya dolarından daha düşük maliyetli malzemelerle yapımının iki gün sürdüğünü iddia etti.

Geçen yıl, Batı Avustralya hükümeti , plastik 3D ateşli silahların üretimini yasa dışı hale getirmek için silah yasalarının değiştirilmesini önerdi.

Teklife göre, bunları nasıl yapacaklarına dair planlar veya talimatlarla yakalanan herkese en fazla 10 yıl hapis cezası uygulanacak.

Avustralya’da, sivillerin tam otomatik silahlara sahip olmaları yasak. Diğer tüm silah sahipliği, ağır kurallarla düzenleniyor ve geçerli bir lisansa sahip 18 yaşından büyük kişilerle sınırlı.

[UHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.