enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:29 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda bugün Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupalıların yüzde 60’ına göre göç “çok fazla”

Avrupalıların yüzde 60’ına göre göç “çok fazla”
27 Aralık 2021
348
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Avrupa’nın 10 kentinde yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre vatandaşların yüzde 60’ı ülkelerinin aldığı göçü “çok fazla” buluyor.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin haberine göre, Avrupa’nın 10 ülkesinde yapılan bir araştırmaya göre vatandaşların yüzde 60’ı ülkelerinin son 10 yılda aldığı göçün “çok fazla” olduğu görüşünü taşıyor.

YouGov’un kamuoyu yoklamasına göre Almanya’da bu oran yüzde 67 düzeyinde, yani her üç kişiden ikisi Almanya’nın “çok fazla” göç aldığı fikrinde.

2 Aralık – 14 Aralık tarihleri arasında yapılan ankette Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Polonya, İspanya, İsveç, Macaristan, Belçika ve İsviçre’den yaklaşık 12 bin kişiye sorular yöneltildi.

Ankete katılanların çoğunluğu düzensiz göçle mücadelede sınırlara duvar ve çit örülmesini destekliyor. İlk sırada gelen Macaristan’da duvar örülmesinden yana olanların oranı yüzde 71’i buluyor. Son sıradaki İsviçre’de ise duvardan yana olanların oranı yüzde 28 düzeyinde.

Tüm ülkelerde ankete katılanların önemli bir kesimi, göçmenlerin “genel olarak” uyuma hazır olmadığı fikrini taşıyor. Çoğunluk, göç nedeniyle suçun ve din temelli hoşgörüsüzlüğün artmasından endişe duyuyor. Ev ve iş piyasasında rekabetin artması gibi sosyal ve ekonomik endişeler ise daha alt sıralarda geliyor.

Almanya’da ankete katılanların yüzde 48’i göçün “ulusal kimliğe ya da Avrupa kimliğine” tehdit oluşturduğu düşüncesinde. Bu görüşe katılmayanların oranı ise yüzde 46. Macaristan’da yüzde 53’lük bir kesim göçü ulusal kimliğe tehdit olarak görürken bu oranın en düşük olduğu ülke yüzde 35 ile İspanya.

YouGov söz konusu anketi Die Welt, El Pais, La Repubblica, Le Figaro, Le Soir, Tages-Anzeiger, Tribune de Geneve ve Gazete Wyborcza’nın üyesi olduğu basın ittifakı LENA için yaptı.

EK Kaynaklar *KNA

[UHA Haber Ajansı, 27 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.