enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’dan Mektup Var!

Avrupa’dan Mektup Var!
22 Ekim 2022
604
A+
A-

Değerli okurlar TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) ve Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliği olarak ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı olarak hazırladığımız ‘Avrupa’dan Mektup Var!’ Haber Bülteni köşemizde, öne çıkan haberlere yer vereceğiz.

Bültenimizin ilk haber, İsveç’ten Türkiye’ye gönderilen NATO mektubuyla ilgili.

İsveçten Türkiyeye NATO mektubu: Türkiyeye gelmeye hazırız

İsveç basınına göre ülkenin yeni Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek Ankara ziyaretine hazır olduğunu söyledi.

Aftonbladet gazetesi, Kristersson’un ülkesinin Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dün bir mektup gönderdiğini duyurdu.

Mektupta Kristersson’un, “Umarım kısa süre içinde sizinle NATO konusunda ayrıntılı bir görüşme yapabiliriz. Size uygun olur olmaz Ankara’ya gelmeye hazırız” ifadesini kullandığı ifade edildi.

Mektupta Türkiye’nin endişelerini ciddiye aldıklarını aktaran Kristersson’un “Türkiye’nin güvenlik sorunlarını çok ciddiye alıyoruz ve terör örgütü PKK ve diğer terör örgütleri ve bunların kollarından gelen tehditler de dahil olmak üzere terörün tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede iş birliği yapmak istiyoruz” ifadelerine yer verdiği aktarıldı.

“Yeni Başbakan’ın yaklaşım tarzı, terörle mücadeleden yanadır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, “İsveç’in yeni başbakanı randevu talebinde bulundu. Arkadaşlarımıza ‘Randevu verin, gelsin’ dedim. Ülkemizde kendisiyle bu konuları da görüşürüz. Bizim bu noktadaki düşüncemiz değişmedi. Bu tür cezai müeyyidelere çarptırılmış olan bu teröristleri bunların yakalayıp bize vermeleri lazım. Bunlar bize verilmediği sürece parlamento aşamasında bu iş yürümez. Şu andaki yeni Başbakan’ın yaklaşım tarzı, terörle ve teröristlerle mücadeleden yanadır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

***

Bu haberimiz de İtalya’dan. İtalya’da, seçimleri kazanan aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisinin (FdI) lideri Giorgia Meloni’nin yeni kabinesinin kurulmasıyla ilgili.

İtalyada yeni kabine kuruluyor

İtalya’da, seçimleri kazanan aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisinin (FdI) lideri Giorgia Meloni, sağ koalisyon hükümetini kurdu.

Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, parlamentoda temsil edilen partilerle yürüttüğü siyasi istişarelerin ardından parlamentonun her iki kanadında çoğunluğu bulunan sağ ittifakın lideri Giorgia Meloni’yi  Cuma günü akşam üstü cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’ye davet etti.

Mattarella, 1 saatten fazla görüştüğü Meloni’ye yeni hükümeti kurma görevini verdi. Görevi kabul eden Meloni, kabine listesini Cumhurbaşkanı Mattarella’ya sundu ve onay aldı.

Giorgia Meloni, yeni kabine listesini düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Giorgia Meloni kimdir?

Meloni, sağ ittifak içinde ortaklık yaptığı partilerden Forza Italianın başkan yardımcısı Antonio Tajani’yi Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerine getirdi. Tajani, 2017-2019 döneminde Avrupa Parlamentosu Başkanlığı yapmıştı.

Bir diğer ortak Lig Partisinin lideri lideri Matteo Salvini de Başbakan Yardımcılığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevlerine atandı.

Savunma Bakanlığına FdI’den Guido Crosetto, Adalet Bakanlığına eski yargıç ve FdI’den Carlo Nordio, İçişleri Bakanlığına eski Roma Valisi Matteo Piantedosi getirildi.

Ekonomi Bakanlığına Mario Draghi hükümetinde Ekonomik Kalkınma Bakanlığı görevini yürüten Lig Partili Giancarlo Giorgetti, Ekonomik Kalkınma Bakanlığına da FdI’den Adolfo Urso getirildi.

Meloni, yeni kabinesini açıkladıktan sonra Cumhurbaşkanı Mattarella da kısa bir basın açıklaması yaparak, görevi yarın devredecek önceki hükümet ve başbakan Mario Draghi’ye teşekkür etti, yarın yemin ederek göreve başlayacak yeni hükümete başarılar diledi.

Başbakan ve bakanlar bugün yemin edecek

Meloni ve kabine üyeleri için yarın sabah Quirinale Sarayı’nda yemin töreni düzenlenecek. Yemin töreniyle birlikte Meloni hükümeti resmen göreve başlayacak.

Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin ilk işi ise gelecek hafta içinde parlamentonun üst kanadı Senato ve alt kanadı Temsilciler Meclisinde güvenoyu aramak olacak.

Teskilat_680*100 banner

Meloni’nin başbakanlığı “ilk”leri beraberinde getiriyor

45 yaşındaki Giorgia Meloni, İtalya’da ilk kadın başbakan olarak tarihe geçecek.

Meloni, ülkede 2008 yılındaki erken seçimleri kazanarak Başbakan olan Silvio Berlusconi’den bu yana seçim kazanarak başbakanlığa gelen ilk isim olmasının yanı sıra ülkede 1922-1943 döneminde iktidarda kalan faşist diktatör Benito Mussolini’den bu yana iktidara gelen ilk aşırı sağcı başbakan olacak.

Bu arada, faşist diktatöre sempatiyle baktığını gizlemeyen Meloni’nin ekimde başbakanlığı üstlenecek olması Mussolini’nin tarihi Roma Yürüyüşü’nden tam 100 yıl sonraya denk gelmesi itibarıyla ilginç bir tesadüf oluşturdu. Mussolini, 27-31 Ekim 1922’de “Kara Gömlekliler” olarak anılan faşist grupla Roma’ya yürümüş ve iktidarı ele geçirmişti.

***

Değerli okurlar son haberimiz de yine İtalya’dan, İtalya’da havacılık sektöründe çalışanların greve gitmesiyle ilgili olacak.

İtalyada havacılık sektöründe çalışanlar greve gitti

İtalya’da hava trafik kontrolörleri ile havalimanlarında çalışanlar greve gitti.

Ülkede dört büyük işçi sendikasının çağrısıyla, havacılık sektöründe havaalanlarında çalışanların iş koşullarının iyileştirilmesi talebiyle greve gidildi.

Sendikaların, İtalyan Sivil Havacılık Kurumu (ENAV) ile yaptığı son görüşmelerden sektörde çalışanların karşılaştığı sorunlara yönelik net yanıtlar alamadıkları gerekçesiyle bugün için grev kararı aldığı belirtildi.

Başkent Roma’nın uluslararası Fiumicino Havaalanı’nda 150 seferin grev nedeniyle iptal edildiği bildirildi. Türk Hava Yolları (THY) da bugünkü grev dolayısıyla İtalya’da bazı noktalara yönelik seferlerin iptal edildiğini duyurmuştu.

Ülkenin ikinci büyük kenti Milano’da da Linate Havaalanı’nda çok sayıda seferin iptal edildiği seferlerin sıralandığı uçuş tablosuna yansıdı. Bir grup çalışan, sendika bayraklarıyla havaalanında grev gerekçelerini açıklayan birer konuşma da yaptı.

Öte yandan, havacılık sektöründekilerin grevi dışında aralarında Roma’nın da olduğu bazı kentlerde toplu taşımada çalışanların da kısmi greve gittikleri basına yansıdı.

***
Hoşça kalınız!

[UHA Haber Ajansı, 22 Ekim 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.