ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) iki alanda zirvede
06:29 Türk dünyasından İpek Yolu Projesi: Detaylar ilk kez TRT Haber’de
06:14 Millî Savunma Bakanlığında Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
06:10 İstihbaratımız İsrail’in Her Adımını İzliyor
00:57 Orta Afrika Cumhuriyet Tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı
00:42 Mehmetçik, teröristlerin inlerine giriyor
00:35 Kocaelispor Başkanı Recep Durul’dan Lokomotif Çocuk Köyü’ne ziyaret
00:29 Kadın A Millî Takımımız Tarihi Ukrayna Maçına Hazır
00:25 TBMM Genel Kurulu’nda TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı’na ilişkin Meclis Başkanlığı Tezkeresi kabul edildi
00:24 Türk-Amerikan İlişkilerinde Gülen’in Sonu
00:18 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Beraberindekiler, SAHA EXPO’daki Stantları Ziyaret Etti
00:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Blinken ile görüştü
00:03 Çukurova Sanayi ve İş Dünyası (Çukurova Sifed), Türk iş dünyasında bir ilki gerçekleştirdi
00:02 Türkiye’nin BRICS’e üyeliğinin Hindistan tarafından engellendiği iddiasına ilişkin açıklama
07:20 Türkiye – Azerbaycan ile Siyasi İlişkilerin yanısıra kültürel iş birliği de giderek yaygınlaşıyor…
07:10 Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Aşkar’dan Bahçeli’ye Öcalan tepkisi: ‘Meclis Milli İrade’nin Tecelli Yeri…
01:05 TUSAŞ’taki terör saldırısında şehitlerin kimlikleri belli oldu
00:58 MHP Lideri Bahçeli’nin bebek katili terörist başı Öcalan’la ilgili çağrı tartışmaları giderek artıyor
00:52 Bebek katili teröristbaşı Öcalan’ın bilinmeyen yakalanış hikayesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’dan kısa kısa Haberler!

Avrupa’dan kısa kısa Haberler!
22 Haziran 2024
10
A+
A-

UHA / İnternational News Agency’ın Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ, Avrupa’da hafta içinde öne çıkan haberleri, EuroNews’in de desteğiyle sizin için derledi.

 *** Macaristan’ın AB dönem başkanlığı Ukrayna’nın üyeliğini çıkmaza sokuyor

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, AB'nin Ukrayna politikasını şiddetle eleştiren bir isim.

Macaristan’ın Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını 1 Temmuz’dan itibaren devralmasıyla birlikte Ukrayna’nın birliğe katılma çabaları altı ay süreyle durma noktasına gelebilir.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban hükümetinin 1 Temmuz’dan itibaren altı ay boyunca Avrupa Birliği’nin politikalarını belirleyecek olması Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne katılma sürecini dondurabilir.

Macaristan 31 Aralık’a kadar haftalık gündemi belirleyecek ve Brüksel’deki bakanlık toplantılarına başkanlık ederek hangi konuların listenin en başına konulacağına ve hangilerinin en altta yer alacağına etkin bir şekilde karar verecek.

Başkanlığın resmi sloganı Donald Trump’a bir selam niteliğinde “Avrupa’yı Yeniden Büyük Yap” olacak.

*** NATO Genel Sekreterliği için tek aday olan Mark Rutte kimdir?

Hollanda Başbakanı Mark Rutte

NATO’nun 32 üyesinin tamamının onayını alan Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin ittifakın yeni genel sekreteri olması bekleniyor. “Trump’a fısıldayan adam”, “Teflon Mark” ve “Bay Hayır” gibi isimlerle nitelendirilen Rutte, yüksek ikna kabiliyeti ve liderlerle kurduğu iyi ilişkilerle biliniyor.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin hafta içinde Macaristan, Slovenya ve son olarak Romanya da dahil tüm üye ülkelerin desteğini almasının ardından 9-11 Temmuz tarihlerinde yapılacak NATO Liderler Zirvesi’nde yeni genel sekreter olarak tanıtılması bekleniyor.

Perşembe günü Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in yarıştan çekildiğini açıklamasının ardından Rutte’nin tek aday olarak görevini devralacağı kesinlik kazanmış oldu.

Rutte, 2 Ekim’de 5 yıllık bir dönem için Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in yerine geçecek.

*** Rekor sayıda NATO üyesi savunma harcaması hedeflerini tutturdu

Başkan Joe Biden 17 Haziran 2024 Pazartesi günü Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşürken el sıkışıyor.

NATO üyesi 20’den fazla ülke, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline ilişkin endişelerin arttığı 2021 yılına kıyasla savunma harcaması hedeflerini tutturdu.

Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington, DC’de pazartesi günü yaptığı konuşmada, NATO’nun 32 üye ülkesinden 23’ünün bu yıl savunma harcamaları hedefine ulaştığını söyledi.

Başkentte bulunan bir araştırma merkezi olan Wilson Center’da bir konuşma yapan Stoltenberg, “Avrupalılar kolektif güvenlik için birkaç yıl öncesine göre daha fazlasını yapıyor,” dedi.

Stoltenberg daha sonra Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

*** Stoltenberg: Macaristan, NATO’nun Ukrayna’ya desteğini veto etmeyecek

DOSYA - Macaristan Başbakanı Viktor Orbán 25 Mayıs 2017 Perşembe günü Brüksel'de düzenlenen NATO zirvesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

Macaristan’a sürpriz ziyaret gerçekleştiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Başbakan Viktor Orban ile yaptığı “zorlu” müzakerelerin ardından Ukrayna’ya desteğin veto edilmemesi konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Budapeşte ziyareti kapsamındaki temaslarının ardından Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile NATO’nun Ukrayna’ya sağladığı desteğe katılmama kararını kabul ettiğini açıkladı.

Orta Avrupa ülkesinin diğer NATO ülkelerinin Ukrayna’ya mali destek sağlamasını veto etmeyeceği konusunda da uzlaşmaya vardıklarını belirten Stoltenberg, “Müttefiklerimizin NATO’nun Ukrayna’ya güvenlik yardımı ve eğitimi sağlama ve koordine etme konusunda öncü bir rol üstlenmesini kabul etmelerini bekliyorum. Ayrıca müttefiklerimizin askeri destek sağlamak üzere uzun vadeli bir mali taahhütte bulunma konusunda da mutabık kalmalarını bekliyorum. Bu, Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu öngörülebilirliği ve hesap verebilirliği sağlayacak,” dedi.

NATO Genel Sekreteri ayrıca, “Başbakan Orban Macaristan’ın (Ukrayna’ya yönelik) NATO çabalarına katılmayacağını açıkça ifade etti ve ben de bunu kabul ediyorum,” ifadelerini kullandı.

*** Londra’da yapay zeka ile üretilen filmin prömiyeri tepkiler nedeniyle iptal edildi

Londra sineması, halkın tepkisi üzerine yapay zeka tarafından üretilen filmin gösterimini durdurdu

İngiltere’deki Prince Charles sineması, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine yapay zeka ile üretilen filmin gösterimini iptal etti.

Yapay zekanın eğlence sektörüne etkisi hakkındaki tartışmalar sürerken, İngiltere’nin başkenti Londra’nın simge adreslerinden Prince Charles Sineması’nın yapay zeka tarafından üretilen ‘Son Senarist’ (The Last Screenwriter) filminin gösterimini iptal etmesi gündem oldu.

Gerek beyazperdede sanat filmlerine yer vermesiyle gerekse de eksantrik programları ve gece yarısı film maratonlarıyla uzun zamandır sinemaseverlerin uğrak mekanı haline gelen Prince Charles Sineması’nda yapay zeka ile üretilen filmin 23 Haziran Pazar günü gösterime girmesi bekleniyordu. Ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine filmin prömiyeri durduruldu.

Tepkilerin nedeni ilk akla geleceği üzere filmin kan ve şiddet dozunun yüksek olması veya cinsellik içeren sahneler değil.

Hoşça kalınız!

Almanya'daki seçimler Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ'ne emanet

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.