enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’dan Kavala Tepkisi

Avrupa’dan Kavala Tepkisi
3 Eylül 2021
293
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği, 46 aydır tutuklu yargılanan işadamı Osman Kavala’nın tutukluluğunun uzatılmasının insan hakları ihlali olduğunu belirtti. 

 

Dün yayınlanan mesajda, İstanbul 13. Ceza Mahkemesi’nde alınan tutukluğun uzatılması kararıyla, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri (AİHM) kararlarına uyma sorumluluğunu da çiğnediğine bir kez daha dikkat çekildi.

Gezi Parkı protestoları ve 15 Temmuz darbe girişimi davalarında yargılanan ve hakkında casusluk dahil çeşitli suçlamalar bulunan Anadolu Kültür’ün kurucusu Osman Kavala 46 aydır cezaevinde.

AİHM, 2017 yılında tutuklanan ve 2019 yılı Mayıs ayında AİHM’e başvuran Kavala hakkında, Kavala’nın yetkililer tarafından “susturulmak amacıyla” yargılandığı hükmüne varmıştı.

Aynı mesajda, Avrupalı yetkililerin, Kavala’nın tutukluluğunu keyfi olarak tanımlayan ve serbest bırakılması için çağrı yapan, 6 karar ve bir geçici çözüm tasarısına rağmen hala işadamının tutuklu olduğunun altı çizildi.

İşadamı Kavala’ya yönelik “dayanaksız suçlamaların” devam etmesinin eleştirildiği mesajda, “Kavala, insan hakları savunucularını, avukatları ve gazetecileri susturmak için kullanılan bir yargı sisteminin kurbanıdır” denildi ve işadamının derhal serbest bırakılması istendi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de Haziran ayında yayınladığı açıklamada, AİHM kararlarının uygulanmaması ve Kavala’nın tutukluluk halinin devam etmesi halinde Türkiye’ye karşı “ihlal prosedürü” başlatılacağı uyarısında bulunmuştu.

Konsey, ihlal prosedürü kapsamında Avrupa yasalarını uygulama sorumluluklarını ihlal eden ülkelere cezai uygulama kararı alabiliyor. Bu uygulama şu ana kadar sadece bir kez, Azerbaycan’a karşı kullandı.

[UHA Haber Ajansı, VOA, 03 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.