enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’da ev fiyatları son 1 yılda en fazla Türkiye’de arttı: Türkiye yüzde 29, AB yüzde 7

Avrupa’da ev fiyatları son 1 yılda en fazla Türkiye’de arttı: Türkiye yüzde 29, AB yüzde 7
2 Kasım 2021
724
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Türkiye’de son dönemde ev fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Avrupa’da son 1 senede ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke açık ara Türkiye oldu. 2020 ile 2021 yılları 2. çeyrek arasında Türkiye’de ev fiyatları yüzde 29,2 artarken bu oran Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ortalama yüzde 7,3 oldu.

AB İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre Avrupa’da konut ve kira ücretleri son yıllarda artış eğiliminde. 30 ülke içinde artışın en çok görüldüğü ülke ise Türkiye. Buna göre 2020 ile 2021 yılları 2. çeyrek arasında konut fiyat endeksi 172,9’dan 223,4’e yükseldi. Bu da Türkiye’de ev fiyatları yüzde 29,2 arttığını gösteriyor. 27 AB ülkesinde ise artış oranı yüzde 7,3’te kaldı.

30 ülke içinde ikinci sıra yüzde 16,1 ile Estonya yer alıyor. Bu ülkeyi yüzde 15,6 ile Danimarka ve yüzde 14,5 ile Çekya oldu. Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden Almanya’da ise ev fiyatları yüzde 10,9 arttı. Artış oranı Fransa’da ise yüzde 5,7 oldu.

Diğer bazı ülkelerdeki artış oranları ise şöyle: Hollanda (yüzde 12,8), Macaristan (yüzde 11,9), İsveç (yüzde 10,9), Bulgaristan (yüzde 9,1) ve Portekiz (yüzde 6,6)

Ev fiyatları Kıbrıs’ta yüzde 5 düştü

30 ülke içinde ev fiyatlarının düştüğü tek ülke ise yüzde 4,9 ile Kıbrıs oldu. Bunun dışında en düşük artış yüzde 0,4 ile İtalya ve yüzde 2,7 ile İngiltere’de yaşandı. Ev fiyatları Romanya’da yüzde 3 ve İspanya’da yüzde 3,3 yükseldi.

[UHA Haber Ajansı, 02 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.