enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa ülkeleri kısıtlamaları gevşetiyor

Avrupa ülkeleri kısıtlamaları gevşetiyor
14 Şubat 2022
690
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / İtalya gece kulüplerini açıyor, İspanya’da maske zorunluluğu açık alanlarda kalkıyor… Hollanda’da kısıtlamalar büyük oranda devre dışı kalacak. Avrupa‘da kısıtlamalar adım adım devre dışı bırakılıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede geçerli Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitolan koronavirüs kısıtlamalarından bazılarının yakında kaldırılacağının sinyalini verdi.

Omicron dalgasında henüz zirvenin görülmediğini vurgulayan Scholz, “Bilimsel öngörüler zirve noktasının yakın olduğuna işaret ediyor. Bu da bize, bir sonraki federal ve eyalet hükümetleri toplantısında, önümüzdeki hafta gevşetme adına bir adım atma ve bahar ayları için devamını planlama şansı tanıyor” dedi.

Milano Gece Hayatı • Seyahat.one

İtalya’da gece klüplerini açılıyor

Avrupa’da  koronavirüs salgınını en ağır geçiren ülkelerden İtalya’da açık alanlarda maske zorunluluğu kalktı. Kapalı alanlarda maske zorunluluğu ise 31 Mart’ta son bulacak. Ülkede Aralık ayında kapanan gece kulüpleri de tekrar açılıyor. Ancak bu tarz mekanlara gelenlerden aşı olduğuna veya hastalığı atlattığına dair belge istenecek.

İtalya'nın başkenti Roma'da koronavirüs maskeli insanlar
İtalya’da artan vaka sayıları nedeniyle açık alanlar için de maske zorunluluğu getirilmişti

İspanya rahat nefes alacak

İspanya’da ise açık mekanlarda maske zorunluluğu kalkıyor. Noel öncesi tekrar zorunlu hale gelen açık alanlarda maske takma zorunluluğu vaka sayılarının düşmesi üzerine kaldırıldı. Böylece öğrencilerin de teneffüste maske takmasına gerek kalmadı. Ülkenin en turistik kentlerinden Barselona‘da da eğlence mekanları yeniden açıldı. Mayorca ve komşu adalarda ise restoran, kafe ve barlarda 3G kuralı (aşı, test ya da iyileşmiş olma) Cumartesi günü kalkıyor.

Hollanda'dan flaş sokak kısıtlaması kararı! 3 Mart'a kadar uzatıldı - Son  Haberler

Hollanda 18 Şubat’ta kısıtlamaları kaldırıyor

Hollanda’da da hükümet 18 Şubat’ta kısıtlamaların çoğunun kaldırılacağını duyurdu. Stadyumlar, tiyatrolar, sinemalar ve restoranlar neredeyse kısıtlama olmadan ziyaretçilere açılabilecek. Hollanda Sağlık Bakanı Ernst Kuipers tarafından parlamentoya gönerilen mektupta açıklanan adıma göre saat 22.00’ye kadar açık kalabilen restoranların kapanış saati de 01.00’e alındı.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde koronavirüs maskeli bir erkek
Hollanda’da kamuya açık alanlarda maske zorunluluğu vardı

Dijital korona belgesi bulundurmak, spor, kültür merkezleri ve restoranlara giriş için zorunlu olmaya devam edecek. Ziyaretçiler test olduklarını, aşılı ya da iyileşmiş olduklarını kanıtlamak zorunda. Ancak maske takmalarına gerek olmayacak ve 1,5 metre mesafe kuralı da kalkacak.

Hükümetin bu konuda karar verici kurulunun Salı günkü toplantısında son kararı vereceği belirtildi. Şubat sonunda ise geri kalan kısıtlamaların kalkması bekleniyor.

Belçika'da salgın tedbirleri gevşetiliyor - Son Dakika Haberleri

Belçika’da gevşeme başlıyor

Belçika Omicron’da zirveyi gördükten sonra tekrar gevşemeyi gündemine aldı. Bu bağlamda gelecek hafta gece hayatı ve kültür alanında gevşeme başlıyor. Gece klüpleri tekrar açılıyor, barlar için kapanış saati uygulaması sona eriyor. Ayrıca 12 yaş altı çocuklar için okulda maske zorunluluğu kalkıyor.

Almanya′da korona kuralları sertleştirildi | Almanya | DW | 24.11.2021

Avusturya’da 2G kuralı sona eriyor

Avusturya’da da yarından itibaren bütün mağaza ve müzelerde 2G kuralı (aşı ya da iyileşmiş olma kuralı) kalkıyor. 19 Şubattan itibaren de gastronomide 3G kuralı, başkent Viyana hariç tekrar geçerli olacak; yani negatif testi olanlar da restoranlara kabul edilecek. Hükümet Çarşamba günü gevşeme adımlarını görüşmek için yeniden toplanacak.

Fransa okulları açık tutmak istiyor | YAŞAM | DW | 24.01.2021

Fransa’da okullarda gevşeme

Fransa’da ise okullardaki kısıtlamalar gevşetiliyor. Kış tatili sonrasında bölgeye göre değişmek kaydıyla 20 Şubat ile 6 Mart tarihleri arasında ilkokullarda teneffüste maske zorunluluğu kalkıyor. Ancak öğrenciler sınıflarda maske takmaya devam edecek. Spor dersleri spor salonunda maskesiz yapılabilecek.

Lüksemburg parlamentosu da bugün gevşemeye yeşil ışık yaktı. Gastronomide 3G kuralına geri dönüldü. Böylece aşısız olanlar da negatif test ibraz ederek restoran, kafe ve benzeri yerlere girebilecek.

[UHA Haber Ajansı, 14 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.