enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
02:55 TBMM bu hafta yoğun gündemle mesaisine devam edecek…
02:35 Kocaeli’de fabrika yangını: 11 gözaltı
02:29 ABD’li Rubin’in Türkiye Takıntısı
00:45 Altay Ana Muharebe Tankı’nın Türk Savunma Sanayisine Katkısı ve Uluslararası Basındaki Yansımaları
00:45 Yeni haftada hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa ülkeleri 40 dereceyi geçmesi beklenen aşırı sıcaklara karşı kırmızı alarma geçti

Avrupa ülkeleri 40 dereceyi geçmesi beklenen aşırı sıcaklara karşı kırmızı alarma geçti
19 Temmuz 2022
914
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

LONDRA – UHA HABER / Avrupa ülkelerinde hükümetler, vatandaşları 40 derecenin üzerinde seyretmesi beklenen aşırı sıcak hava dalgasına karşı uyarıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’n haberine göre, İngiltere’de meteoroloji yetkilileri hayati tehlike olduğuna dikkat çekerek kırmızı alarm verdi. Ülkenin orta, doğu ve kuzey bölgelerini kapsayan geniş alanda sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkması ve rekor kırması bekleniyor. Kuzey İrlanda ve İskoçya’nın kıyı bölgeleri hariç, diğer bölgelerde de kırmızı ve turuncu arasında değişen alarm düzeyleri ile vatandaşlar uyarılıyor.

Yüksek sıcaklıkların yaşlılar, bebekler ve ciddi hastalığı bulunanlar için özellikle riskli olduğuna dikkat çekildi. Demiryolu ve metro ile seyahat edeceklere de uyarı yapıldı ve zorunlu olmadıkça seyahatten kaçınmaları istendi. Aşırı sıcakların demiryolu raylarını riskli hale getirmesinden dolayı hizmetlerin yavaşlatılacağı belirtildi.

Okullar, huzur ve bakım evlerinde de ek tedbirlerin alınması istendi. Okullarda çocukların hafif kıyafetler giymesi, güneş kremi sürmesi ve şapka takması önerildi. Beden eğitimi derslerinde ağır egzersizlerden kaçınılması, derslerin ve teneffüslerin mümkün olan durumlarda gölgelik alanlarda yapılması ve sınıflarda perdelerin kapatılarak iç mekan serinliğinin korunması istendi.

Meteroloji, ülkedeki sıcaklık rekorlarını gösteren bir grafiği sosyal medyadan paylaştı. Ülkede rekor sıcaklık 2019 yılında 39 derece olarak ölçülmüştü. Aynı yıl Fransa’da binlerce kişi aşırı sıcaklardan kaynaklanan sebeplerle hayatını kaybetmişti.

Fransa’da Atlas Okyanusu kıyısında kırmızı alarm

Fransız Meteoroloji Kurumu da onlarca bölge için uygulanmakta olan kırmızı alarmı bir süre daha uzattı. Kurum, sıcaklıkların rekor kıracağını belirterek “olağandışı bir yoğunlukta tehlikeli koşullar” oluşturduğu uyarısında bulundu.

“Sıcaklar yükseliyor ve ülke çapında yayılıyor” diyen meteoroloji, Atlas Okyanusu’nda 15 bölgede kırmızı alarm verildiğini açıkladı, toplam 51 bölgede de turuncu alarm dolayısıyla dikkatli olunmasını istedi.

İspanya ve Portekiz’de yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Bir süredir aşırı sıcaklarla boğuşan ve yer yer termometrenin 46 dereceyi gösterdiği İspanya’da hava koşullarına bağlı olarak 360 ölümün gerçekleştiği bildirldi. Portekiz’de ise geçen hafta 659 kişinin sıcaklardan dolayı hayatını kaybettiği açıklandı.

Fransa, İspanya ve Portekiz’de çıkan orman yangınları nedeniyle binlerce kişi de evlerini terketmek zorunda kaldı.

İspanya’nın güneyindeki Sevilla’da ilk kez aşırı sıcak hava dalgalarına isim vererek kategorileştirme projesi başlatıldı. Bu girişimle aşırı sıcakların sağlık açısından yarattığı tehlikeler konusunda farkındalık oluşturulması ve vatandaşların önlem almaya teşvik edlmesi amaçlanıyor. proMETEO Sevlla adlı projede görevli uzmanlar bu sayede yaşanan can kayıplarının azaltılmasını umuyor.

Çalışmaya göre Sevilla ve İspanya’nın birçok bölgesini etkilemekte olan aşırı sıcaklar 2. kategori olarak belirlendi ve nüfusun tamamını etkileyen “yüksek riskli” sıcak hava dalgası olarak tanımlandı.

3. kategori olan hava dalgalarına alfebetik olarak sondan başlayarak isim verilecek. Buna göre ilk verilecek isim Zoe olarak belirlendi.

3. kategori, bütün toplum için risklerin “çok yüksek” olduğu ve etkilerin azaltılması için maksimum tedbirin alınması gerektiği anlamına geliyor.

[UHA Haber Ajansı, 19 Temmuz 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.