enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Birliği’nden ‘yapay ada planı’ sunan İsrail’e tepki

Avrupa Birliği’nden ‘yapay ada planı’ sunan İsrail’e tepki
28 Ocak 2024
58
A+
A-

Borrell: Gazze’deki sivillere yardım ulaştırmak, esirleri kurtarmak ve sivil kayıpları önlemek için İsrail’in saldırıları ve bombardımanını durdurmaya çalışmak “öncelik ve aciliyet”.

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’n EuroNews’den aktardığı haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri bakanları toplantısına davet edilen İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Akdeniz’de yapay ada önerisinde bulunmasına tepki gösterdi.

AB'den Brüksel'de yapay ada planı sunan İsrail'e tepki: Abesle iştigal  etmeyin, öncelik sivil kayıplarını önlemek - Avusturya ve Avrupa Gündemine  dair Son Dakika Haberleri snmedia.com'da!

Bu öneriyi “abesle iştigal” bulan Borrell, bunun yerine bölgeye güvenlik ve istikrar getirecek “iki devletli çözüme” odaklanılması gerektiğini söyledi.

Katz’ın toplantıda ayrıca Orta Doğu’yu Hindistan’a bağlayan bir demir yolu planını sunduğunu aktaran Borrell, “Bence Bakan (Katz) zamanını daha iyi kullanabilir ve ülkesinin güvenliğine odaklanabilirdi. Görünüşe göre bunları yaklaşık 7 yıl önce düşünmüş. Dolayısıyla bunun tartıştığımız konuyla pek bir ilgisi yoktu.” dedi.

Borrell, AB üyelerinin İsrail’in güvenliği ve komşularıyla yan yana yaşamasını sağlayacak, sürdürülebilir kalıcı barışın sağlanması için Filistin devletinin kurulması gerektiğini açıkça ifade ettiğini kaydederek buna rağmen Katz’ın fikrini değiştirmeyi başaramadıklarını anlattı.

Borrell, Orta Doğu’da “iki devletli çözüm” için müzakerelerin İsrail istese de istemese de süreceğini söyledi.

“Sivillere yardım ulaştırmak, esirleri kurtarmak ve sivil kayıpları önlemek öncelik ve aciliyet”

Borrell, AB dışişleri bakanlarının Brüksel’deki toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Gazze’deki sivillere yardım ulaştırmak, esirleri kurtarmak ve sivil kayıpları önlemek için İsrail’in saldırıları ve bombardımanını durdurmaya çalışmanın “öncelik ve aciliyet” olduğunun altını çizdi.

Orta Doğu’da “iki devletli çözüm“den başka bir alternatif olmadığını vurgulayan Borrell, bu çözüm doğrultusunda İsrail’in kurulacak Filistin devleti için güvence sağlaması gerektiğini ifade etti.

Borrell, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere şiddet eylemlerinde bulunan yasa dışı Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulanması konusunda çalışmaların devam ettiği bilgisini vererek, “Uluslararası toplumun ve özellikle de Avrupa’nın barış ve güvenliği sağlamak için bir çözüm bulma konusunda ahlaki bir yükümlülüğü var.” dedi.

İsrail’in “iki devletli çözümü” kabul etmemesi halinde bile bu çözüme yönelik görüşmelerin devam edeceği mesajını veren Borrell, “Eğer İsrail bu çözümü istemiyorsa, çözüm inşası için yapılacak müzakerelerde yer bulmaları zor olur. Ancak bu, diğer (aktörleri) bunu yapmaktan alıkoymaz. Uluslararası toplum birlikte bir çözüm hazırlamayı başarır, bunu önerir ve bunun üzerinde anlaşma sağlanırsa belli bir pazarlık gücü olur.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.