enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Birliği’nde düzenli internet kullanım oranı pandemide yüzde 15 arttı; Türkiye’de durum ne?

Avrupa Birliği’nde düzenli internet kullanım oranı pandemide yüzde 15 arttı; Türkiye’de durum ne?
12 Ekim 2021
445
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği’nde düzenli olarak günlük internet kullanan yetişkinlerin oranı yüzde 15 artışla 2020’de yüzde 80’e yükseldi. Bu oran aynı yıl Türkiye’de 76,5 olarak kayda geçti.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (EuroNews)’den aktardığı haberine göre ,Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, AB’de 16-74 yaş arası yetişkinlerin günlük internet kullanımı yüzde 15 arttı. 2015 yılında yüzde 65 olan günlük kullanım oranı yüzde 80’e çıktı. 2020 yılına ait güncel çalışmanın sonuçlarına göre, Avrupa’nın kuzey ve batı bölgeleri günlük internete bağlanma oranında başı çekti.

Çalışmada kentlerde yaşayanların kırsaldakilere oranla günlük olarak internete daha sık bağlantığı tespit edildi. Günlük internete bağlanma oranında Finlandiya’nın başkenti Helsinki yüzde 96 ile zirvede yer aldı. Helsinki’yi yüzde 95 ile Danimarka’nın Hovedstaden ve İsveç’in Stockholm kentleri takip etti. Danimarka’nın iki bölgesi Syddanmark ve Midtjylland da yüzde 94 ile listenin üst sıralarında yer aldı.

Yetişkinlerin günlük olarak internete en az bağlandığı bölgeler ise Bulgaristan ve Romanya’da yer aldı. Araştırmaya göre, Bulgaristan’ın Severozapaden bölgesinde yaşayan yetişkinlerin yüzde 53’ü günlük olarak internet kullanıyor. Bu da AB ülkelerinde yetişkinlerin en az günlük internet kullandığı bölge anlamına geliyor. Romanya’nın kuzey doğu bölgesi de yüzde 55 günlük kullanım oranıyla listenin sonlarında yer aldı.

Türkiye’de durum ne?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun düzenli internet kullanımıyla ilgili bu yıl yaptığı araştırmaya göre, 16-74 yaş grubundaki yetişkin bireylerin yüzde 80,5’i günlük veya haftalık çevrimiçi oldu. TÜİK’in aynı konulu geçen yıl yaptığı araştırmda düzenli internet kullanımı yüzde 76,5’ti.

Genel kullanım baz alındığında da Türkiye’de internet kullanımı arttı. 2020 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde yüzde 79 olan kullanım oranı 2021’de yüzde 82,6 oldu. Cinsiyete göre kullanımda ise Türk erkekleri yüzde 87.7’lik oranla yüzde 77,5 kullanım oranı olan kadınların önünde yer aldı.

[UHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.