enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Birliği Aşı Sertifikası Yürürlüğe Girdi

Avrupa Birliği Aşı Sertifikası Yürürlüğe Girdi
2 Temmuz 2021
483
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği’nin (AB) Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında geliştirdiği Aşı Sertifikası bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Aşı sertifikasına sahip olan kişiler AB üyesi ülkelere özgürce seyahat edebilecekler ve herhangi bir karantina ya da benzeri uygulamaya maruz kalmayacaklar.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, AB Aşı Sertifikası, AB üyesi 27 ülkeyle birlikte İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lihtenştayn’da 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren geçerli hale geldi.

AB Aşı Sertifikası alabilmek için AB tarafından onaylanmış aşılardan birini olmak, negatif PCR testi sonucu beyan etmek ya da COVID-19 hastalığını atlatmış olmak gerekiyor.

Aşı sertifikası, kişilere yazılı belge olarak ya da dijital ortamda sunulabiliyor. AB üyesi ülkeler aşı sertifikası için herhangi bir ücret talep etmiyor. Dijital olan sertifika akıllı telefonlara yüklenen QR koduyla kullanılabiliyor.

Aşı sertifikası olmayan AB vatandaşları da üye ülkeler arasında seyahat edebilecek ancak bu kişiler, gerekli görüldüğü takdirde karantina ya da benzer tedbirlere uymak zorunda kalacak.

Avrupa Birliği, hali hazırda Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ve Moderna aşılarını kabul ediyor. Türkiye’de ilk dönemde yaygın olarak kullanılan Çin Sinovac aşısı listede henüz yer almıyor.

[UHA Haber Ajansı, 02 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.