enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
00:26 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
22:26 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa basınından Arda Güler’e övgü

Avrupa basınından Arda Güler’e övgü
20 Haziran 2024
88
A+
A-

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Gürcistan karşısında 3-1’lik galibiyete bir golle imza atan Arda Güler Avrupa basınının da ilgi odağı oldu. Avrupa basınında Arda için yazılanları derledik.

UHA Haber Spor Servisi’nden Gazeteci Mustafa SALMAN’ın DW’leye dayandırdığı dpa kaynaklı haberinde, Türkiye A Milli Takımının EURO 2024  F Grubu karşılaşmasında Gürcistan’ı 3-1 mağlup ettiği maçta yıldızlaşan Arda Güler Avrupa basınında da geniş yer buldu.

Kerem Aktürkoğlu ve Mert Müldür ile maçın skorunu belirleyen Real Madrid’in 19 yaşındaki yetenekli futbolcusu Arda Güler, karşılaşmanın 65’inci dakikasında 26 metreden attığı kritik golle adından söz ettirdi.

İşte Avrupa basınının Arda Güler için yazdıkları:

İspanya:

Marca: Arda Güler Türkiye’nin nimeti. Güler’in bu Avrupa Şampiyonası’nda nasıl bir performans sergileyeceği konusunda beklentiler yüksekti. Real Madrid’de yeterince sahaya çıkamayan ve özgüven eksikliği yaşayan genç Türk mücevheri, geleceğin yıldızlarından biri olduğunu tüm dünyaya göstermek için iyi bir fırsat yakalamıştı. Ve o bizi hayal kırıklığına uğratmadı.

Mundo deportivo: Tanrım, Arda Güler’den rüya gibi bir gol. Real Madrid’in futbol yeteneği daha iyi bir Avrupa Şampiyonası başlangıcı yapamazdı.

İngiltere:

The Guardian: Türkiye fırtınayı dindirirken Arda Güler gök gürültüsü çıkardı. Maç berabereyken, o çocuk sahneye çıktı. Arda Güler’in yaklaşık 23 metreden sol ayağıyla uzak köşeye doğru attığı olağanüstü şutun en şaşırtıcı yanı, topun tam olarak gideceğe yere ulaşacağına dair hiçbir şüphenin olmamasıydı.

Avrupa basınından Arda Güler'e övgü – DW – 19.06.2024
Arda Güler’in performansına basın övgüler yağdırdı.Fotoğraf: Wolfgang Rattay/REUTERS

BBC: Güler çarpıcı performansıyla Ronaldo’yu geride bıraktı. 19 yaşındaki ‘Türk Messi’ Güler, 1964’te Macaristan formasıyla İspanya’ya karşı Ferenc Bene ve 2004’te Portekiz formasıyla Yunanistan’a karşı Cristiano Ronaldo’dan sonra 20 metreden attığı muhteşem golle Avrupa Futbol Şampiyonasında böyle bir şekilde gol atan üçüncü genç futbolcu oldu.

Times: Ama iki sihirli vuruş, Gürcistan’ı çaresiz bıraktı. Bu vuruşlardan biri Türkiye’nin sağ beki Mert Müldür’den, diğeri de 19 yaşındaki sansasyonel yıldız Arda Güler’den geldi. Türkiye, Gürcistan galibiyetiyle Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 2008’den bu yana ilk kez gruptan çıkmak için iyi bir konuma geldi.

Almanya:

Spiegel: Ama sonra Real Madrid’in 19 yaşındaki en iyi yeteneği Arda Güler geldi. Boşta kalan Güler, ceza sahası önünde yarı sağ pozisyonda topu aldı ve 65’inci dakikada 26 metreden kalenin sol köşesine gönderdi. Skor onbinlerce Türk taraftarı sevince boğdu.

Kicker: Çekler Portekiz karşısında “hatalarının kurbanı” olurken, Türkiye Avrupa Şampiyonası kahramanını çoktan buldu: Arda Güler.

SPOX.com: Kendisi asla hayal kırıklığına uğratmadı ve boyun eğmeyen tavrıyla maçın kazananı statüsünü elde etti. Türk taraftarlar da ona “Arda Güler” tezahüratlarıyla karşılık verdi. Ancak yine de hakkındaki övgülere layık olabilmesi için kat etmesi gereken bir yol var.

2021- 2023 arasında Türk Milli Takımını çalıştıran ünlü Alman teknik direktör Stefan Kuntz ise Alman RTL televizyonunda Arda Güler’e övgüler yağdırdı. Kuntz, “Gece onu uyandırabilirsiniz ve o da size gol atar. O boşuna büyük bir yetenek değil” değerlendirmesi yaptı.

Gürcistan:

Worldsport.ge: Gürcistan Milli Takımı Türkiye Milli Takımına yenildi ama Willy Sagnol’un takımı Avrupa futboluna bu Avrupa Şampiyonasının bir parçası olmayı hak ettiklerini gösterirken maçın kaybedeni olmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.