enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:43 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:33 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi..
12:53 Trump’ın İlk 100 Günü
10:07 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
08:03 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
07:59 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
06:41 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
06:31 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
06:28 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
00:22 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
00:08 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AURA & İPA Yaz Akademisi Sürdürülebilir Normale Doğru, 17-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında İPA Kampüs’te gerçekleşecek

AURA & İPA Yaz Akademisi Sürdürülebilir Normale Doğru, 17-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında İPA Kampüs’te gerçekleşecek
15 Temmuz 2023
16
A+
A-

* İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Planlama Ajansı iş birliğiyle deprem sonrası hayatların normale dönmesi için verilen çabalara destek olmak amacıyla “Sürdürülebilir Normale Doğru” temalı yaz akademisi düzenliyor.

* Yaz Akademisi, İstanbul’da sürdürülebilir, afete dayanıklı yaşam alanlarının oluşmasına sosyo-ekolojik bakış açısı ile mekânsal tasarım üzerinden çözüm önerileri geliştirmeyi amaçlıyor.

UHA /  İnternational News AgencyYaz Akademisi programı, deprem coğrafyasındaki Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde bulunan dokuz üniversitede Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı eğitimi alan 2. 3. ve 4. sınıfı tamamlamış öğrencileri kapsıyor.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören programa başvuruda bulunan adaylar arasından şehir, üniversite, bölüm, lisans seviyesi gözetilerek yapılan seçim sonucunda 25 kişilik ekip oluşturuldu.

Programa katılacak 25 öğrencinin ulaşım, konaklama ve yemek giderleri, programı düzenleyen AURA İstanbul, İstanbul Planlama Ajansı ve sponsor olan Aspen & Dendro, Klassis, Samet, Zivella firmalarının destekleriyle karşılanıyor. Programa katılacak öğrenciler, alanında uzman akademisyen ve meslek profesyonellerinin seminerlerine katılarak mesleki donanımlarını artırma, farklı üniversitelerden öğrencilerle sosyalleşerek deneyimlerini paylaşma, İstanbul’un mimari ve kentsel gelişimine odaklanan gezilere katılma ve disiplinlerarası atölye ortamında kolektif çalışma yapma olanağı bulacak.  Atölye çalışmalarında Hayriye Eşbah Tunçay, Ebru Bingöl, Serhat Cengiz ve Sevgi Görmüş Cengiz’in yürütücülüğünde “Sürdürülebilir Normale Doğru” teması işlenecek.Sürdürülebilir Normale Doğru6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde oldukça geniş bir coğrafyayı etkileyen deprem yaşadığımız çevrenin fiziksel, sosyal, ekonomik dayanıklılığının ne kadar düşük olduğunu hepimize gösterdi. Şehirlerimizin afet sonrası yeniden yapılanmasında insan doğa ilişkisinin sağlıklı kurulması ve üretim süreçlerinin inovasyon ve ekoloji ekseninde yaşam alanlarımıza entegre edilmesi göz ardı edilmemelidir. Büyük bir çaba ile yeni normali oluştururken salt mimari eylemlere odaklanmak yerine, sürdürülebilir normalin uzun soluklu arayışı içinde gerçeklikle karşılaşmak ve bağlamı, insanları ve toplumu dikkate alarak sosyo-ekonomik ve ekolojik süreçleri merkezine alan bir mekan tasarım pratiği geliştirmek kıymetlidir.Deprem coğrafyaları sürdürülebilir tarıma dayalı bir ekonomi ve yaşam biçimini inovatif ve kreatif sektörlerle destekleyerek nasıl yeniden kurgulanabilir? İnsanoğlunun toprakla asırlardır etkileşimi sonucu edindiği öğretiyi güncel yorumlarla yeniden keşfetmesi ve sosyal anlamda kırılgan kesimlerin kolektif üretim süreçleri sonucunda kendi ayakları üzerinde durmaları nasıl sağlanabilir? Mekân tasarımı tarımsal üretim ve inovasyon arasındaki diyalogda nasıl katalizör olabilir? İklim değişikliğine bağlı doğal veya antroposen kaynaklı afetlerle baş etmek doğa tabanlı çözümlerle ne kadar mümkündür? Bu ve ekseninde insan ve doğanın sağlıklı ilişkisini barındıran soruların deprem coğrafyalarındaki tasarım okullarından gelen bir grup öğrenciyle ele alınması hedefleniyor.Seminer ProgramıProgram kapsamında atölye çalışmasını destekleyici seminerlerin yanı sıra İstanbullu öğrenciler ve profesyonellerle bir araya gelme ve paylaşım ortamı oluşturmak üzere salı ve cuma akşamları İPA Kampüs’te herkese açık seminer dizisi düzenlenecek. 18 Temmuz Salı 19.00 – Gülce Kantürer “Üreterek Onarmak: Sürdürülebilir Gıda Peyzajları” 21 Temmuz Cuma 19.00 – Ebru Bingöl “Antroposen Çağda Değişen Aktör-Ağ İlişkileri” 25 Temmuz Salı 19.00 – Hasibe Akın “Çatı Çiftliği ile Şehirde Onarıcı Uygulamalar28 Temmuz Cuma 19.00 – Özgül Öztürk “Malzemeden Mekana Döngüsel Tasarım Yaklaşımlarıİstanbul Senin” uygulaması üzerinden kayıt olarak etkinliklere katılım sağlanabilecek.

Haber : Sezin Bulum

***

İstanbul Planlama Ajansı hakkında İstanbul Planlama Ajansı (İPA), İstanbul’un bilimsel çalışmalar ışığında, farklı disiplinlerden uzman, akademisyenlerin katkıları ve İstanbulluların katılımıyla planlanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak 2020 yılında kuruldu. İPA, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum, üniversiteler, uzmanlar, özel sektör, uluslararası kurumlar ve İstanbullular ile birlikte çalışan bir ortak akıl mekanizmasıdır.İPA, İstanbul’un güncel sorunlarını tespit eder, bu sorunların çözümüne yönelik veriye dayalı kısa, orta ve uzun vadeli strateji ve politika önerileri geliştirir. İstanbul hakkında güncel nitel ve nicel verilerin üretilmesi, ikincil verilerin derlenmesi, kamusal alan tasarımına ilişkin süreç tasarımı, kentin dezavantajlı gruplarına yönelik sosyal politikaların geliştirilmesi ve İstanbul Vizyon 2050 çalışmasının koordinasyonu İPA’nın temel sorumluluk ve uzmanlık alanları arasındadır.İPA, şehir ve bölge planlama, sosyoloji, mimarlık, endüstriyel tasarım ve istatistik gibi disiplinlerin bir araya geldiği birimlerden oluşur. Yenilikçi bir planlama anlayışı ve dünyadaki benzerleri arasında örnek olabilecek “İstanbul Vizyon 2050 Strateji Belgesi” iki yıllık bir çalışmanın ardından tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılmıştır. İstanbul Vizyon 2050 çalışmaları devam ederken, afetler ve deprem, iklim krizi ve diğer birçok konuda bilim insanları ile koordineli olarak çalışmalar yürütülmektedir.İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul hakkındaİstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.