enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:23 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:19 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:04 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
00:01 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atina’da göstericiler polise saldırdı: Biri ağır üç polis yaralı

Atina’da göstericiler polise saldırdı: Biri ağır üç polis yaralı
11 Mart 2021
473
A+
A-

UHA HABER / Atina’da polis şiddetini protesto eden göstericiler bir polisi darp ederek ağır yaraladı. Çıkan olaylarda iki polis de hafif şekilde yaralandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP/TY,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan’ın başkenti Atina’da polis şiddetini protesto etmek amacıyla salı akşamı düzenlenen gösteri sırasında çıkan olaylarda, biri ağır olmak üzere üç polis yaralandı. Beyin travması geçirdiği belirtilen polis memurunun hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi. Yunan televizyonlarında yayınlanan görüntülerde göstericilerin motosikletten düşürdükleri polisi tekme ve yumruklarla darp ettikleri görüldü. Yunan güvenlik makamları, Nea Smyrni semtinde beş bin göstericinin katıldığı eylemlerde çıkan arbede sırasında iki polisin de hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

Şiddet uygulayan polisi protesto

Atina‘da bir polisin savunmasız bir genci ağır şekilde darp ederken kaydedilen görüntülerinin pazar günü yayınlanması üzerine polise yönelik tepkiler artmıştı. Yayınlanan videoda polisin çığlık atarak yardım isteyen bir genci aralıksız copladığı görülüyor. Çevrede bulunanların polise gösterdiği tepkiler de videoda duyuluyor.

Griechenland, Athen: Ausschreitungen im Vorort Nea Smyrni

Bu olayı protesto etmek için salı akşamı düzenlenen gösteri, yaklaşık 200 maskeli kişinin Nea Smyrni’deki polis karakoluna taş ve yanıcı madde atması üzerine şiddete dönüştü. Öfkeli kalabalık karakolun önündeki çöp bidonlarını ateş verdi. Bunun üzerine polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli susıkarak müdahele etti. Şiddete başvurduğu belirlenen 16 protestocu gözaltına alındı.

Polisten açıklama

Atina emniyeti, pazar günkü olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise Nea Smyrni’de korona kısıtlamalarına uyulmadığı yönünde çok sayıda şikayet gelmesi üzerine bölgeye bir ekibin gittiğini, polislerin burada 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını bildirdi. Ancak bazı görgü tanıkları polisin açıklamasını yalanladı. Genci darp eden polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.