enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya korona yardımlarının süresini uzattı

Almanya korona yardımlarının süresini uzattı
10 Haziran 2021
662
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da işletmelere ve serbest çalışanlara yapılan korona yardımlarının süresi uzatıldı. Kısa çalışma ödeneğine desteği de artıran hükümet, büyük şirketlere de yardım etmeye hazırlanıyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa, Reuters/HS,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Alman hükümeti, korona krizinden etkilenen işletmelere ve serbest çalışanlara yapılan mali desteği Eylül sonuna kadar üç ay daha uzatma kararı aldı.

Yardımların görüşüldüğü kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Olaf Scholz, Alman ekonomisinin salgında diğer ülkelere kıyasla daha iyi dayanıklılık gösterdiğini belirterek bunun mali yardımlarla sağladığını ifade etti. Bu mali desteğin hedefe kısa bir süre kala durdurulmaması gerektiğini söyleyen Scholz, insidans sayıları düşse de birçok işletmenin pandeminin etkilerini yaşamaya devam ettiğine dikkat çekti.

Maliye Bakanı Olaf Scholz

Maliye Bakanı Olaf Scholz

Alman hükümeti yardım süresini uzatmakla birlikte işletmelere yapılan ödemelerin üst sınırını da yükseltti. Büyük şirketlere de destek vermek için şirket başına üst sınır 12 milyon eurodan 52 milyon euroya çıkarıldı. Büyük şirketler, korona yardımlarından faydalanamamaktan şikayet ediyordu. Ayrıca serbest çalışanlara yapılan desteğin de miktarı artırıldı.

Kısa çalışma ödeneklerine destek

Kısa çalışma kurallarına da istisnaî düzenlemeler getiren hükümet, işletmeleri işten çıkarılan kişileri yeniden işe almaya ya da kısa çalışma sisteminden de geri döndürmeye teşvik etmek istiyor. Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, bu şekilde ekonomide konjonktürel iyileşmenin hızlanacağını söyledi.

Kısa çalışma sisteminin devlet için pahalı, ancak işsizliğin çok daha pahalı olduğunu ifade eden Çalışma Bakanı Hubertus Heil, Nisan 2020’de 6 milyon çalışanın, Mart 2021’de ise 2 milyon 610 bin çalışanın kısa çalışma ödeneğinden faydalandığı bilgisini verdi.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil

Çalışma Bakanı Hubertus Heil

Almanya’da çalışanlar kısa çalışma ödeneği ile net maaşlarının yüzde 60’ını alıyor. Ancak çalışanların çalışma süresi yarıya indirildiğinde dördüncü aydan itibaren net maaşlarının yüzde 70’ini, yedinci aydan itibarense yüzde 80’ini alıyorlar.

Yapılan yardımlar

Alman Ekonomi Bakanlığının verilerine göre korona krizinin başlangıcından bu yana devlet 105 milyar eurodan fazla ekonomik yardım sağladı. Ayrıca kısa çalışma ödenekleri için de 32 milyar euro destek sağladı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 10 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.