enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aşısızlara alışveriş yasağı perakendecileri vurdu

Aşısızlara alışveriş yasağı perakendecileri vurdu
2 Şubat 2022
355
A+
A-

BERLİN – UHA HABER /Almanya’da hükümetin korona önlemleri, perakende sektöründe cironun Aralık ayında yüzde 5,5 azalmasına neden oldu. 2021 genelinde ise ciroda yüzde 0,7’lik artış kaydedildi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (AFP)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da hükümetin pandemiyle mücadele kapsamında Kasım ayında getirdiği ve aşısızlar için kapanma anlamına gelen 2G kuralı, perakende sektörünün Aralık rakamlarına yansıdı.

Federal İstatistik Dairesi verilerine göre Aralık ayında perakende sektöründe ciro, Kasım ayına göre yüzde 5,5 oranında azaldı. 2021 genelinde ise ciro 2020’ye göre yüzde 0,7 ile hafif artış gösterdi. 2020 yılında Almanya’da çok daha kapsamlı kapanmaya gidilmişti.

Daire, tekstil, giyim, ayakkabı ve deri mamulleri gibi alanlarda bu yıl da belirgin kayıplar yaşandığına işaret ederek Aralık rakamlarında 2G kuralı ile Noel tatili gibi etkenlerin rol oynadığı tahminini dile getirdi.

İnternetten satışlar da düştü

Pandemi döneminde internet üzerinden alışverişlerde genel olarak patlama yaşanmasına rağmen Aralık ayında satışlar geriledi. İnternet üzerinden alışverişlerde bir önceki aya göre de bir önceki yıla göre de yüzde 5,7’lik düşüş kaydedildi. Genel ciro ise pandemi öncesi son ay olan 2020 Şubat ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 23,7’lik artış gösterdi.

Aşısızları süpermarket, eczane gibi gündelik zorunlu ihtiyaçlar dışında sosyal yaşamdan dışlayan 2G kuralı, mağaza, restoran, sosyal etkinlikler gibi alanlara girişte kişilerin aşılanmış ya da Covid-19 hastalığını atlatmış olduklarına dair belge ibraz etmelerini zorunlu kılıyor. Perakende sektörü, mağaza ve dükkanlarda hijyen konseptinin iyi işlediğine işaret ederek kuralı eleştirmiş, özellikle yıllık ciroda önemli bir paya sahip olan Noel döneminde getirilen kısıtlamanın ciroya olumsuz etki edeceği uyarısında bulunmuştu. Hükümet ve eyalet yönetimlerinin getirdiği 2G düzenlemesi bazı eyaletlerde mahkemelerce iptal edilmiş, bunun üzerine söz konusu eyaletlerde aşısızların mağazalara girişi yeniden mümkün kılınmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Şubat 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.