enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aşısızlara alışveriş yasağı perakendecileri vurdu

Aşısızlara alışveriş yasağı perakendecileri vurdu
2 Şubat 2022
358
A+
A-

BERLİN – UHA HABER /Almanya’da hükümetin korona önlemleri, perakende sektöründe cironun Aralık ayında yüzde 5,5 azalmasına neden oldu. 2021 genelinde ise ciroda yüzde 0,7’lik artış kaydedildi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (AFP)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da hükümetin pandemiyle mücadele kapsamında Kasım ayında getirdiği ve aşısızlar için kapanma anlamına gelen 2G kuralı, perakende sektörünün Aralık rakamlarına yansıdı.

Federal İstatistik Dairesi verilerine göre Aralık ayında perakende sektöründe ciro, Kasım ayına göre yüzde 5,5 oranında azaldı. 2021 genelinde ise ciro 2020’ye göre yüzde 0,7 ile hafif artış gösterdi. 2020 yılında Almanya’da çok daha kapsamlı kapanmaya gidilmişti.

Daire, tekstil, giyim, ayakkabı ve deri mamulleri gibi alanlarda bu yıl da belirgin kayıplar yaşandığına işaret ederek Aralık rakamlarında 2G kuralı ile Noel tatili gibi etkenlerin rol oynadığı tahminini dile getirdi.

İnternetten satışlar da düştü

Pandemi döneminde internet üzerinden alışverişlerde genel olarak patlama yaşanmasına rağmen Aralık ayında satışlar geriledi. İnternet üzerinden alışverişlerde bir önceki aya göre de bir önceki yıla göre de yüzde 5,7’lik düşüş kaydedildi. Genel ciro ise pandemi öncesi son ay olan 2020 Şubat ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 23,7’lik artış gösterdi.

Aşısızları süpermarket, eczane gibi gündelik zorunlu ihtiyaçlar dışında sosyal yaşamdan dışlayan 2G kuralı, mağaza, restoran, sosyal etkinlikler gibi alanlara girişte kişilerin aşılanmış ya da Covid-19 hastalığını atlatmış olduklarına dair belge ibraz etmelerini zorunlu kılıyor. Perakende sektörü, mağaza ve dükkanlarda hijyen konseptinin iyi işlediğine işaret ederek kuralı eleştirmiş, özellikle yıllık ciroda önemli bir paya sahip olan Noel döneminde getirilen kısıtlamanın ciroya olumsuz etki edeceği uyarısında bulunmuştu. Hükümet ve eyalet yönetimlerinin getirdiği 2G düzenlemesi bazı eyaletlerde mahkemelerce iptal edilmiş, bunun üzerine söz konusu eyaletlerde aşısızların mağazalara girişi yeniden mümkün kılınmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Şubat 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.