enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Arsızlığın, yüzsüzlüğün bu kadarı!…

Arsızlığın, yüzsüzlüğün bu kadarı!…
12 Kasım 2023
65
A+
A-

Avrupa Birliği’nin son Türkiye raporu; arsızlığın, yüzsüzlüğün eşi bulunmaz bir örneği. AB, bundan önceki bütün raporlarında olduğu gibi bu son raporunda da Türkiye’deki hak ihlallerinden, yargıdaki sorunlardan, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti esaslarından sapmalardan şikâyet ediyor.

Avrupa Parlamentosu'nda 2022 Türkiye Raporu kabul edildi: Dışişleri'nden tepki - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber
Ben bir Türk vatandaşı olarak AB’nin bundan önceki bütün raporlarındaki eleştirilerine büyük ölçüde hak veriyordum. Eleştirilen konularda gerçekten eksiklerimiz, kusurlarımız vardı ve biz onları gidermeliydik. Yargının tarafsızlığını sağlamalı, hukukun üstünlüğünü egemen kılmalıydık. Uzayan mahkeme süreçlerinin sebep olduğu çok büyük mağduriyetleri ortadan kaldırmalıydık.
Ama bütün bu konulardaki eksiğimizi bize artık asla AB söylememelidir. Çünkü 35 günden beri 2,5 milyon insanın sıkıştığı küçük bir bölge (İstanbul’un Beykoz ilçesi kadar) olan Gazze’de çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeden katliam yapan İsrail’e destek veren AB’nin böyle bir rapor hazırlamaya asla hakkı yoktur!
AB-ABD Zirvesi 15 Haziran'da yapılacak - Bloomberg HT
Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri; İsrail’in Gazze’ye son saldırısı sırasında yaptığı eşi görülmemiş vahşetin, katliamın; bunları yaparken işlediği tarihin hiçbir döneminde görülmemiş savaş suçlarının, çiğnediği uluslararası yasaların ve sözleşmelerin sorumluluğuna ortaktır.
İsrail; son Gazze saldırılarında insanlığın tarih boyunca savaşları, karşılıklı savaşanlarla sınırlamak; çocukları, kadınları, hastaları, yaşlıları, yani sivilleri korumak için oluşturduğu teamüllere en küçük uyma gereği duymamış; hepsini bir paspas gibi çiğnemiştir. En zalim savaşlarda bile esirgenmiş olan hastaneleri, okulları, mülteci kamplarını bombalamıştır.
Bununla da kalmamış, uluslararası tüm anlaşma ve sözleşmelerde kullanılması yasak olan fosfor bombası gibi silah ve mühimmatları sivilleri de hedef alarak büyük bir gaddarlıkla kullanmıştır. Bütün Gazze halkının suyunu, ekmeğini, elektriğini kesmiş; bütün bir halkı her türlü yokluğa mahkûm etmiştir. 2,5 milyon insanın yaşadığı Gazze’deki tüm binaları enkaz yığınına çevirmiştir.
İsrail zalimliği barbarlığın da ötesinde…
İsrail’in bütün bu gaddarlıklarına, barbarlıklarına bile bile destek veren ABD’nin ve İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin yaşadığımız bu yerkürede insaf, vicdan, yaşama hakkı, hak-hukuk, adalet gibi değerlerden bahsetmeye; herhangi bir ülkeye bunları telkin ve tavsiye etmeye hakkı kalmamıştır. İnsani değerler konusundaki tüm inisiyatifini kaybetmiştir. Eğer bu saatten sonra ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri kendilerinde böyle bir hak ve yetki görüyorlarsa bu sadece arsızlıktır, yüzsüzlüktür!

İsmail ÖZCAN & Eğitimci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.