enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
00:17 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:08 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
14:08 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AP Pekin Kış Olimpiyatlarına siyasi ve diplomatik boykot uygulayacak

AP Pekin Kış Olimpiyatlarına siyasi ve diplomatik boykot uygulayacak
21 Ocak 2022
318
A+
A-

STRAZBURG – UHA HABER / Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, Çin’e yaptırım uygulanması ve Pekin Kış Olimpiyat Oyunlarının siyasi ve diplomatik olarak boykot edilmesi istenen karar tasarısını kabul etti. Karara gerekçe olarak Çin’in insan hakları uygulamaları gösterildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Avrupa Parlamentosunun Strazburg’daki oturumunda 46 aleyhte oya karşı 585 oyla kabul edilen karar tasarısında AB Komisyonu, AB Konseyi ve AB üyesi ülkelerden Pekin 2022 Kış Olimpiyatları için devlet görevlileri ve diplomatlara yapılan davetlerin geri çevrilmesi istendi.

Gerekçe olarak “Çin hükümetinin Hong Kong, Macao, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Tibet ve diğer yerlerde insan hakları konusunda doğrulanabilir bir gelişme sergilememesi” gösterildi.

Hong Kong’da ifade, toplanma ve basın özgürlüğünde gerileme bulunduğu, bu durumun kınandığı belirtilen karar tasarısında, Hong Kong’daki tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Tasarıda, insan hakları ihlallerinde rolü bulunduğu tespit edilen Hong Konglu ve Çinli yetkililerle şirketlere yönelik yaptırım uygulanması talep edildi.

Kazakistan’daki olayları araştırma çağrısı

Parlamentoda Kazakistan ile ilgili kabul edilen karar tasarısında da güvenlik güçleri tarafından göstericilere, medya çalışanlarına ve aktivistlere karşı güç kullanımı da dahil olmak üzere işlenen temel özgürlükler ve insan hakları ihlalleri kınandı.

Krize barışçıl çözüm çağrısında bulunan vekiller, hak ihlalleriyle ilgili uluslararası incelemeye açık tarafsız ve şeffaf bir soruşturma başlatılması için AB Komisyonu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve üye ülkelerden Kazakistan’a baskı yapmalarını istedi.

Vekiller, 2 Ocak 2022’de Kazakistan’da barışçıl protestoların başlamasının ardından meydana gelen olayları tüm yönleriyle araştırmak için Kazakistan makamlarının onayıyla Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Birleşmiş Milletler (BM) ile iş birliği içinde uluslararası bir misyon kurulması çağrısında bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 21 Ocak 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.