enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
00:38 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
00:35 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
00:30 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
00:25 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Annalena Baerbock’un Filistin laboratuvarı

Annalena Baerbock’un Filistin laboratuvarı
11 Ocak 2025
8
A+
A-

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock bir konuşmasında “İsrail’in güvenliğini sağladığı müddetçe sivilleri ve hastaneleri hedef almaktan utanmayacağız ve bu bizim yükümlülüklerimiz arasında yer alıyor” diyerek uzun zamandır gündeme getirdiğimiz bir fikre kanıt getirmiş.

-Selçuk TÜRKYILMAZ-

UHA / İnternational News Agency

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Doç. Dr. Selçuk TÜRKYILMAZ, kaleme aldığı “Annalena Baerbock’un Filistin laboratuvarı” başlıklı yazısında, Almanya’nın İsrail’e koşulsuz desteğinin Holokost mahcubiyeti ve İsrail’e borçlu olmakla açıklanamaz olduğuna dikkat çekiyor.

Selçuk TÜRKYILMAZ, “Çünkü Almanya, İsrail kurulmadan önce Filistin’de yeni bir Batı kolonisi fikrine destek vermişti. Sözü uzatmanın fazlaca bir manası yok ama I. Dünya Savaşı’nda bizimle birlikte savaşmış olsalar da örneğin Kanal Harekatı’nın başarısından endişeye kapılmaları son derece önemliydi. Bunu Hıristiyan dayanışması ile açıklamak doğru değildi. Belki yeni bir koloni isteği ile Hıristiyan dayanışmasının birbiri içine girdiği söylenebilir. Fakat bu da konunun merkezinden uzaklaşmaya yol açar. Hıristiyan Dayanışmasının Yahudi Devleti ile neticelenmesi bizi teopolitik kavramlara yönlendirir. Baerbock’un konuşması mutlaka farklı bir bağlamda analiz edilmelidir” diye altını çiziyor.

Almanya’nın İsrail’e koşulsuz desteğinin uzun bir süre Holokost utancına dayandırıldığını hatırlatan yazar TÜRKYILMAZ, bundan dolayı çoğu kimsenin hâlâ Almanların II. Dünya Savaşı’nın bedelini ödediğini düşündüğünü ve bunun da, doğru bir fikir olmadığını dile getiriyor.

Birkaç ay önce Alman akademisyen Jurgen Mackert’in de Middle East Eye’da Almanya’nın kolonyalist hırslarından bahsettiğini ifade eden yazar Selçuk TÜRKYILMAZ, şunları söylüyor:

“Bu, çok önemli bir farktır. Mackert yeni yazısında “UCM kararı ve Siyonist yerleşimci kolonyalist apartheid rejiminin kapsamlı bir şekilde belgelenmiş soykırım suçları Almanya’yı her zamanki inkâr ve ret stratejisini izlemekten alıkoyamadı.” dedi. Ret ve inkâr stratejisine ayrıca değinmek gerekiyor. Almanya ne emperyalist Batı’nın çıkarlarını korumak amacıyla şekillenen uluslararası kurumların kararlarını kabul ediyor ne de Filistin’de işlenen soykırım gerçeğini görmek istiyor. Peki, Almanya’yı İsrail’i koşulsuz destekleyerek soykırım suçuna bulaşacak kadar pervasızlaştıran faktör nedir? Mackert bu soruyu şu şekilde cevaplıyor:

“Almanya’nın Siyonist rejime karşı ‘ahlâkî yükümlülüğü’ hakkında bitmek bilmeyen konuşmaları dinlemek yerine, devletin çıplak çıkarlarına odaklanmalıyız. Birçok Alman bankası, sigorta şirketi, yatırımcı, araştırma kurumu, üniversite ve silah firması İsrail ile o kadar içli dışlı ki, Almanya’nın politikasındaki herhangi bir değişiklik kaçınılmaz olarak pazar, kâr ve önemli bilgi kayıplarına yol açacaktır.

Almanya’nın neoliberalizm dönemlerinde gözetim teknolojisinden nüfus yönetimine, insansız hava araçlarından yapay zekâ savaşlarına kadar çok şey öğrendiği Filistin laboratuvarını kaybetme korkusu var.”

“Metinde geçen Filistin laboratuvarı kavramına yabancı değiliz” diyen TÜRKYILMAZ, “Antony Loewenstein’in “Filistin Laboratuvarı İsrail İşgal Teknolojilerini Dünyaya Nasıl İhraç Ediyor?” adlı kitabının Türkiye’de de yayımlandığını ve  bu kitapta ölümcül silahların geliştirilmesi için Filistin’in bir laboratuvar olarak kullanıldığının anlatıldığını belirtiyor.

Yazar Selçuk TÜRKYILMAZ, “Yazar İsrail’in bu korkunç gerçeği pazarlama stratejisinin bir parçası olarak kullandığını söylüyor. İsrailliler, müşterilerine bu silahların Filistinliler üzerinde denendiğini ve başarısının kanıtlandığını görüntülü örnekleriyle ispat ediyor” diyor.

TÜRKYILMAZ, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un “sivilleri ve hastaneleri hedef almaktan utanmayacağız” ifadesini Filistin laboratuvarı bağlamına yerleştirdiğimizde ortaya çıkan dehşet duygusu ile baş etmenin o kadar da kolay olmadığını vurguluyor ve Alman devletinin en üst makamlarından birini işgal eden Baerbock’un bu cümlelerini Holokost korkusu ile alakalandırmanın hakikaten imkânsız olduğunu yazıyor.

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Selçuk TÜRKYILMAZ, “Çünkü bu ifadelerde ret ve inkâr stratejisini de aşan bir fütursuzluk var. Mackert’in son cümlesi şu şekilde: “Almanya, (…) yerli Filistin nüfusuna karşı yerleşimci kolonyalist yok etme mantığının on yıllar boyunca neler ürettiğiyle ilgileniyor.” diyor.

“Holokost bir anlatıydı. Belirli bir gerçeklikten hareketle büyük bir anlatı icat edilmişti” diyen Selçuk TÜRKYILMAZ, kaleme aldığı “Annalena Baerbock’un Filistin laboratuvarı” başlıklı yazısını şöyle noktalıyor:

“İngiltere Filistin’de yerleşimci kolonyalist bir yapı inşa etmiş, ABD de bu yeni kolonyalist yapıyı himayesine almıştı. Almanlar bu yapıya en başından itibaren destek verdi. Holokost anlatısı bu kolonyal yapıyı görünmez kıldı. Siyonistler ve koşulsuz destekçileri yerleşimci kolonyalizmin ürettiği bütün şiddeti Holokost anlatısına boğdu. Almanlar da Holokost anlatısına sığındı. Fakat 7 Ekim’den sonra bu gerçekler artık bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmaya başladı. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un ifadelerini önemsemek gerekir.

Rahmetli Kemal Tahir gibi namuslu ve gür sesli entelektüellerin bu yeni hakikatleri Almanya’nın ve diğer emperyalist Batı ülkelerinin aydınlarının yüzüne çarpması gerekir”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.