enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anket: Almanlar Merkel’i özlemeyecek

Anket: Almanlar Merkel’i özlemeyecek
26 Eylül 2021
326
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da yapılacak genel seçimlerde yeniden aday olmayan, 16 yıl sonra görevi bırakan Başbakan Angela Merkel’i halkın yarıdan fazlası özlemeyecek. Yapılan bir kamuoyu anketinin sonucunun bu yönde olduğu açıklandı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bulunan Augsburg kentinde yayınlanan Augsburger Allgemeine gazetesinin yaptırdığı bir ankete dayandırdığı haberine göre, Almanların yüzde 52’si 16 yıllık başbakanları olan Angela Merkel’i özlemeyeceğini beyan etti. Augsburger Allgemeine gazetesinin, kamuoyu araştırma enstitüsü Civey’e yaptırdığı ankette vatandaşlara Merkel’i başbakan olarak özleyip özlemeyecekleri soruldu. Cevap seçeneklerinde yer alan “Hayır, kesinlikle özlemeyeceğim” ile “genel olarak özlemeyeceğim” diyenlerin toplamının yüzde 52 olduğu görüldü. Ankete katılanların yüzde 38’inin ise Merkel’in başbakan olarak eksikliğini hissedecekleri yönünde cevap verdiği dikkat çekti. Söz konusu kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 10’unun ise kararsız olduğu cevabını verdiği bildiriliyor.

Hristiyan Birlik sıralarındakiler daha çok özleyecek

Merkel’in eksikliğini hissedeceğini söylenlerin yüzde 63’ünün, partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ile kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik‘ten (CSU) oluşan Hristiyan Birlik ittifakı taraftarı olduğu kaydedildi.

İslam ve göç karşıtı, sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi taraflarları arasında ise Merkel’i özleyeceğini söylenlerin oranının sadece yüzde 2 olduğu haber verildi.

Augsburger Allgemeine‘nin yaptırdığı Merkel’e dair anketin 22-24 Eylül tarihlerinde yaklaşık 5 bin 7 kişiyle yapıldığı açıklandı. Katılımcı ve sonuçlar açısından Almanya’da seçimlere katılan 18 yaş üstü grubu temsil ettiği kaydedildi.

Almanya Başbakanı CDU üyesi Merkel, 16 yıllık başbakanlık görevinden sonra bir daha aday olmadı. Siyasetten çekileceğini aktaran Merkel’in sonrasında ne yapacağına dair bilgi vermediği dikkat çekiyor.

Almanya'nın en uzun süre görevde kalan başbakanı Helmut Kohl (sağda)

Almanya’nın en uzun süre görevde kalan başbakanı Helmut Kohl (sağda)

Merkel rekor kırabilir

Merkel, bugün düzenlenen genel seçimlerden sonra hükümet kurulması uzar da 17 Aralık’a kadar görevine devam ederse yine CDU’lu eski başbakanlardan Helmut Kohl’ün rekorunu kırarak, en uzun süre görevde kalan başbakan olarak tarihe geçecek. Kohl, 5 bin 869 gün ile en uzun süre başbakanlıkta kalan politikacı rekoruyla baş sırada geliyor. Almanya’da 2017 seçimleri sonrasında hükümetin kurulması altı ay kadar sürmüştü.

[UHA Haber Ajansı, 26 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.