enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anket: Almanlar Merkel’i özlemeyecek

Anket: Almanlar Merkel’i özlemeyecek
26 Eylül 2021
326
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da yapılacak genel seçimlerde yeniden aday olmayan, 16 yıl sonra görevi bırakan Başbakan Angela Merkel’i halkın yarıdan fazlası özlemeyecek. Yapılan bir kamuoyu anketinin sonucunun bu yönde olduğu açıklandı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bulunan Augsburg kentinde yayınlanan Augsburger Allgemeine gazetesinin yaptırdığı bir ankete dayandırdığı haberine göre, Almanların yüzde 52’si 16 yıllık başbakanları olan Angela Merkel’i özlemeyeceğini beyan etti. Augsburger Allgemeine gazetesinin, kamuoyu araştırma enstitüsü Civey’e yaptırdığı ankette vatandaşlara Merkel’i başbakan olarak özleyip özlemeyecekleri soruldu. Cevap seçeneklerinde yer alan “Hayır, kesinlikle özlemeyeceğim” ile “genel olarak özlemeyeceğim” diyenlerin toplamının yüzde 52 olduğu görüldü. Ankete katılanların yüzde 38’inin ise Merkel’in başbakan olarak eksikliğini hissedecekleri yönünde cevap verdiği dikkat çekti. Söz konusu kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 10’unun ise kararsız olduğu cevabını verdiği bildiriliyor.

Hristiyan Birlik sıralarındakiler daha çok özleyecek

Merkel’in eksikliğini hissedeceğini söylenlerin yüzde 63’ünün, partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ile kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik‘ten (CSU) oluşan Hristiyan Birlik ittifakı taraftarı olduğu kaydedildi.

İslam ve göç karşıtı, sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi taraflarları arasında ise Merkel’i özleyeceğini söylenlerin oranının sadece yüzde 2 olduğu haber verildi.

Augsburger Allgemeine‘nin yaptırdığı Merkel’e dair anketin 22-24 Eylül tarihlerinde yaklaşık 5 bin 7 kişiyle yapıldığı açıklandı. Katılımcı ve sonuçlar açısından Almanya’da seçimlere katılan 18 yaş üstü grubu temsil ettiği kaydedildi.

Almanya Başbakanı CDU üyesi Merkel, 16 yıllık başbakanlık görevinden sonra bir daha aday olmadı. Siyasetten çekileceğini aktaran Merkel’in sonrasında ne yapacağına dair bilgi vermediği dikkat çekiyor.

Almanya'nın en uzun süre görevde kalan başbakanı Helmut Kohl (sağda)

Almanya’nın en uzun süre görevde kalan başbakanı Helmut Kohl (sağda)

Merkel rekor kırabilir

Merkel, bugün düzenlenen genel seçimlerden sonra hükümet kurulması uzar da 17 Aralık’a kadar görevine devam ederse yine CDU’lu eski başbakanlardan Helmut Kohl’ün rekorunu kırarak, en uzun süre görevde kalan başbakan olarak tarihe geçecek. Kohl, 5 bin 869 gün ile en uzun süre başbakanlıkta kalan politikacı rekoruyla baş sırada geliyor. Almanya’da 2017 seçimleri sonrasında hükümetin kurulması altı ay kadar sürmüştü.

[UHA Haber Ajansı, 26 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.