enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın temeli atıldı

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın temeli atıldı
24 Temmuz 2022
328
A+
A-

KAYSERİ – UHA HABER / Ankara-Kayseri arasında seyahat süresini 2 saate düşürecek Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla atıldı. 
TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın temel atma töreni Kayseri’de gerçekleştirildi. Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldı.
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2003 yılından itibaren ulaşım modları arasında dengeli bir dağılımın sağlanabilmesi amacıyla demiryollarının yeni bir anlayışla ele alındığını belirterek, “2003-2020 yılları arasında yılda ortalama 134 kilometre olmak üzere toplam 2 bin 149 kilometre demiryolu yapıldı. Yeni yapılan hatların yanı sıra devam eden modernizasyon çalışmalarıyla elektrikli hat oranı yüzde 19,4’ten yüzde 50 seviyesine, sinyalli hat oranı yüzde 22’den yüzde 53 seviyesine yükseltilerek, mevcut demiryolu alt yapısı yenilendi. Başlattığımız demiryolu seferberliği ile 91 bin 194 kilometre konvansiyonel ana hat, 1213 kilometre hızlı tren hattı olmak üzere toplam 12 bin 803 kilometre olan mevcut demiryolu ağımıza ek olarak; 357 kilometre konvansiyonel ana hat, 3 bin 515 kilometre hızlı tren hattı olmak üzere toplam 3 bin 872 kilometre demiryolu hattında yapım çalışmaları sürüyor. 6 bin 682 kilometre hatta ise etüt–proje çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.
ANKARA – KAYSERİ ARASI 2 SAATE DÜŞECEK
“142 kilometre uzunluğundaki Yerköy – Kayseri yüksek standartlı demiryolunu, Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki Yerköy YHT Garı ile Kayseri arasında yapacağız” diyen Karaismailoğlu, hattın tamamlandığında Ankara-Sivas yüksek hızlı demiryolu ile de entegre olacağını söyledi. Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hatta Hızlı Tren seferlerinin düzenleneceğini kaydeden Karaismailoğlu, şöyle devam etti;
“Hattımızın devreye girmesi ile birlikte Yerköy – Kayseri arasındaki 170 kilometre olan hat uzunluğu 142 kilometreye, ulaşım süresi de 3 buçuk saatten 1 saatin altına inecek. Hattın devreye girmesiyle mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan Ankara – Kayseri ulaşım süresi 2 saate düşecek.  Bu hatla birlikte Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı, Himmetdede, Boğazköy ve Kayseri istasyonlarımız arasında bir yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma imkanımız olacak. Proje kapsamında; toplam 16 kilometre uzunluğunda 15 tünel, 118 adet karayolu alt geçiti, 18 karayolu üstgeçit köprüsü, 184 menfez inşa edilecek. Projemizin tamamlanmasıyla 2025-2054 yılları arasında; yolcu ve yük zaman tasarrufundan 4.1 milyar avro, su kirliliği, hava kirliliği, gürültü kirliliğinin azalmasından kaynaklı 1.4 milyar avro, karayolu işletme giderlerindeki azalmalardan 5 milyar avro olmak üzere toplam 10.5 milyar avro kazanç sağlanacak.”

[UHA Haber Ajansı, 24 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.