enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:10 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
11:24 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara, Mısırlı muhalif medyaya Sisi eleştirilerini ‘yumuşatma’ telkininde bulundu iddiası

Ankara, Mısırlı muhalif medyaya Sisi eleştirilerini ‘yumuşatma’ telkininde bulundu iddiası
19 Mart 2021
474
A+
A-

UHA HABER / Türk yetkililerin, topraklarındaki Mısırlı muhalif medyaya, Kahire rejimine yönelik eleştirilerini “yumuşatması” telkininde bulunduğu bildirildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, Türkiye’nin Mısır ile ilişkileri normalleştirmek için adımlar attığına dikkat çeken Fransız Haber Ajansı (AFP), İstanbul’un sön dönemde hükümetlerine karşı muhalif yayınlarını sürdüren Mısır, Suriye, Yemen ve Libya gibi Arap ülkelerindeki muhalif medyanın adeta merkezi haline geldiğini yazdı.

İstanbul’da, Mısırlı liberal muhalif televizyon kanalı, Ayman Nour’un sahibi olduğu, “El-Sharq”, Müslüman Kardeşler’in yayın organı “Vatan” ve “Mekameleen” gibi üç televizyon kanalının bürosu olduğunu kaydeden AFP, Türk yetkililerin, muhalif bu medyaya Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhine yapılan yayınların tonunun düşürülmesi tavsiyesinde bulunduğunu duyurdu.

AFP’ye konuşan Ayman Nour, Türk hükümeti temsilcileriyle yapılan görüşmeyi teyit ederek, Türk yetkililerin Sisi’ye yönelik eleştiri dozunun düşürülmesini arzu ettiklerini söyledi.

Medyanın basınla ilgili etik kurallarına uygun davranacağını söyleyen Nour, Türk yetkililerin muhalif medyanın bürolarını kapatıp, gazetecilerini sınır dışı etme tehdidinde bulunduğu yolunda basında çıkan haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Görüşmenin “medeni” bir ortamda gerçekleştiğini kaydeden Nour, kendilerine yönelik bir ültimatomun gelmediğini ifade etti ve “Kanalların bürolarının kapanma ihtimali veya muhalif gazetecilerin sınır dışı edilmesi konusu gündeme gelmedi.” dedi.

Türkiye muhalif medyadan ne istedi ?

AFP, isminin açıklanmasını istemeyen diğer muhalif Mısırlılara dayanarak, Türk yetkililerin, bazı programların kaldırılması ve yine bazı sunucuların görevden alınması konusunu Mısırlı muhalif medya temsilcileriyle yapılan görüşmelerde gündeme getirdiğini bildirdi.

Yine bu yönde konuşan muhaliflerden birisi, Türk yetkililerin önerisini kabul edilmediğini belirterek, “Bütün seçenekler açık. Kabul edemeyeceğimiz koşullar dayatılırsa, gerekirse İstanbul’u terk ederiz, başka bir ülkeye gideriz.” dedi.

Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkiler, 2013 yılında Müslüman Kardeşler örgütünün desteklediği Muhammed Mursi’ni Cumhurbaşkanlığı görevinden düşürülmesinin ardından gerginleşmişti.

İki ülke, son yıllarda özellikle Libya konusunda derin görüş ayrılığına düşmüştü.

Dışişleri Bakanlı Mevlüt Çavuşoğlu, 12 Mart’ta Mısır ile ilk diplomatik temasın kurulduğunu açıklamış, Mısır ise yumuşamanın sağlanması için Ankara’dan daha fazla adım atılmasını beklediğini bildirmişti.

[UHA Haber Ajansı, 19 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.