enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Millet artık yeni yüzler görmek istiyor”

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Millet artık yeni yüzler görmek istiyor”
29 Ocak 2023
1.319
A+
A-

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, milletin mevcut hükümete ve Millet İttifakı’na da güvenmediğini belirterek, “Millet artık yeni yüzler görmek istiyor.” dedi.

Anadolu Birliği Partisi Avrupa'da Örgütleniyor | Radio BabaABP Genel Başkanı Bedri Yalçın gündemi ilişkin Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘ya seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Cumhur ve Millet İttifakı’nın halka güven vermediğini ifade etti.

Kurulan masaların önemli olmadığını söyleyen ABP Genel Başkanı Yalçın, ”Ülkede demokrasi gereği 6’lı masa olur, 16’lı masa olur, 106’lı masa olur bu masalar önemli değil. Önemli olan masadaki konuşmalar, masadaki tutum ve davranışlar, masadaki; halk için, millet için, vatan için yapılması gereken meselelerdir. 6’lı masadaki arkadaşların hepsi bu ülkede yönetici olmuşlar, bu ülkeyi yönetmişler sanki bu masadaki arkadaşlar Türkiye’ye yeni geldiler, sorunları yeni tespit ettiler bunları çözmeye çalışıyorlar bu bizi düşündürüyor. Biz zaten 6’lı masanın dışında kalmamızın sebebi ve yeniden siyasi parti çalışması içerisine girmemizin ana temeli bunların artık yaptıklarının, yapacaklarının teminatıdır. Bizim ise yapmadıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz hiç kimseyi kandırmadık herhangi bir yönetime girmedik. Kendimiz bakanlık yapmadık. 6’lı masadaki arkadaşlara önerim esas buradaki mesele ülkenin meselesi olmalıdır. Bunların bugüne kadar bu ülkedeki meselelerden haberleri yok muydu? İki tane arkadaşımız 17 yıl AK Parti bünyesinde siyaset yapıp bakanlık yaptılar. Meral Akşener de bakanlık yaptı. Siyasetle uğraşan kişinin kimliği temiz olmalıdır.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan: Yakın izlem amacıyla hastanede olacağım

İHA VE SİHA’LAR MİLLİ MESELEDİR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a da eleştirilerde bulunan Yalçın, “Türklüğü anayasadan çıkaracakmış sizin böyle bir gücünüz kuvvetiniz olamaz. SİHA ve İHA’ya laf atıyor bunlar milli meseledir. Başkan bir ülkenin ahlakıyla, edebiyle büyüdüyseniz çıkın bunu söyleyin. Daha öncede anayasanın ilk dört maddesini değiştirebileceklerini söyledi. Bunlar doğru şeyler değil. Halkın faydalanacağı, yararlanacağı işlerle uğraşın.” diye konuştu.

"Artık yok hükmünde!" Kılıçdaroğlu'nun kurmayları gemileri yaktı! - Haber 7 SİYASET

AKŞENER VE İMAMOĞLU BULUŞMASI SENARYOYDU

Meral Akşener’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşmasının  bir proje ve senaryo olduğunu aktaran Başkan Yalçın, “Bu projelere Türk milleti asla taviz vermeyecektir. CHP’nin bünyesindeki bir büyükşehir belediye başkanı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu beklemeden başka bir partinin genel başkanıyla çıkıp bir programda ışık tutuyorsa orada bir karanlık beklenir. Ne oldu da Meral hanım çok acil birden daha karar bile verilmemişken Kılıçdaroğlu’nu beklemeden her şey ayarlanmış. Şu anda bir senaryo var biz bunların hiçbirine inanmıyoruz.“ şeklinde konuştu.

İTTİFAKLAR MİLLETE GÜVEN VERMİYOR

Milletin yalandan, haksızlıktan, hukuksuzluktan bıktığını ve artık yeni yüzler görmek istediğini belirten Yalçın, “Millet yeni düşüncelere, açılımlara yeni ufuklara yelken açmak istiyor. Millet İttifakı hep eleştiriyor tamam da siz ne yapacaksınız? Bir öneri getirin biz de size inanalım. Bizde size bağlı kalalım. Ayrıştırmamalı, ötekileştirmemeliyiz. Şu anda millet bu ittifaka da güvenmiyor mevcut hükümetinde yanlışlarından dolayı hükümete de güvenmiyor. Ben masadan umudumu kestim. Masanın ayakları sallanıyor. Halkında zaten bunlara teveccühü yok.

BARIŞ YOLUNDA SİYASET YAPACAĞIZ

Partisinin siyaset anlayışına da değinen Başkan Yalçın, “Biz barış yolunda siyaset yapacağız. Asla kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Dindarlık yapmayacağız. Adalete, eğitime, askerimize siyaset bulaştırmayacağız. Mutlaka tarıma önem vereceğiz. Her tarafı ekeceğiz. Ektiğimiz tohum yerli olacak. Ürettiğimiz malın ülkemizde ne kadar ihtiyacı varsa ondan fazlasının da ihracatını pazarlayarak ülkenin ekonomisine de katkıda bulunacağız. Eleştirilmeye de açık olacağız. Halkın önerdiği duygu ve düşünceleri halkla paylaşarak öyle kararlar alacağız. İhalelere falan karışmayacağız. Her şey şeffaf olacak. Şu anda ülkede asker siyasallaştı, eğitim ve tarım siyasallaştı. Emeklinin meselesi siyasallaştı. Okullar ve üniversiteler siyasallaştı. Sen ve ben anlayışıyla bu ülkeyi yönetmeyeceğiz.“ dedi.

[UHA Haber Ajansı, 29 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.