enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Altın Portakal Film Festivali’ne sayılı günler kaldı!

Altın Portakal Film Festivali’ne sayılı günler kaldı!
20 Eylül 2024
39
A+
A-

UHA / İnternational News Agency’ndan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali basın toplantısını izledi.

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Festivali Jüri Başkanı Yönetmen Ferzan Özpetek, Jüri Üyeleri İlker Kaleli, Jale İncekol, Pınar Göktaş, Festival Koordinatörü Deniz Yavuz ve ANSET Yönetim kurulu Başkanı ve aynı zamanda Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer katıldı.

Antalya Haberleri - Altın Portakal'ın 'tek' yolculuğu başlıyor - Son Dakika Yerel Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek toplantıda yaptığı konuşmada, “ 61’incisini düzenlediğimiz 2024 Altın Portakal film Festivali için çok mutluyum. Çok mutluyum çünkü, geçen seneden dolayı son derece üzgünüm, altını bir kez daha çizmek isterim ki, geçen sene de her sene olduğu gibi çok büyük çaba gösterdik. Altın Portakal Film Festivalinin devam etmesi gerektiğine sonuna kadar inanıyoruz. Bu yüzden Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sinema emekçileri ile programı tek başımıza üstelenerek yapmaya karar verdik. Bugün buraya gelen sanatçılarımızın ve sinemacılarımızın bu inanç ve motivasyon ile çalıştıklarının farkındayım. En önemli teşekkürü de Roma’dan gelen jüri başkanımız Sayın Ferzan Özpetek ile değerli sanatçı jüri üyelerimize etmek istiyorum” dedi.

Başkan Muhittin Böcek, Bu yıl ilk kez başrolü halkın kendisine verdikleri afiş ve video kesiti ile kurgulanan tanıtımlar yaptıklarını belirterek,  “Afişimizde Antalyalıları ve halkın içindeki sorunlar yer almaktadır. Bunun yanında, bu festivalde hiçbir şey yok ya da olmamış sayılmayacağı için sinema ile ilgili bir çalıştay düzenleyeceğiz. Antalya halkı perdede, sinema salonlarında gördüğü sanatçılar ile bu festivalde bir araya gelecek” ifadelerini kullandı.

2024 Altın Portakal Film Festivali ne zaman? - Popüler Haberler

ÖDÜL ARTTI

Ödül miktarının da arttırıldığına değinen Başkan Böcek, toplam 5 milyon liralık ödül ile desteklerini daha da artırdıklarını ve bundan sonra da desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Muhittin Böcek, “Sinemadaki bizi biz yapan hikayelerin farkında olarak bu hamleleri yapıyoruz. Antalya’nın festivalini Antalyalılar ile birlikte düzenleyeceğiz” dedi.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜZENLİYOR

Basın toplantısında geçen sene yaşanan krizin ardından, bu seneki festivalde herhangi bir bakanlığın destek verip vermediği ile alakalı sorulan soru üzerine konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Biz bu sene Altın Portakal Film Festivali’ni sinema emekçileri ve dostlarımızla birlikte yapıyoruz. Kendi yağımızda kavrulacağız. Bunu yapacak potansiyeldeyiz. Bakanlıklar ile çalışmıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları ile düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

BU FESTİVAL BANA BİR ÇOK KAPI AÇTI

Jüri Başkanı Yönetmen Ferzan Özpetek de, “Teklif geldiği zaman çok heyecanlandım. Bundan 19 yıl önce yine burada jüri başkanlığı yapmıştım. Her şeyden önce Antalya’ya çok borcum var. 1997 yılında Hamam filmi ile burada yarışmaya katıldım. O dönem kimseyi tanımıyorum. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Jüri başkanı Memduh Ün idi. Film o sene Antalya’nın tarihinde ender olan ‘en iyi film’ ve ‘en iyi yönetmen’ ödülünü aldı. Dolayısıyla benim kariyerimde büyük bir adım oldu. Bana bir çok kapı açtı bu festival. O yüzden benim için çok özeldir. Teklif geldiği zaman ‘geçen sene sorunlar oldu’ dediler. Hiç birini düşünmedim. Çünkü benim fikrim tamamen yeni filmler yeni yönetmenler, yeni sinemacılar çıksın üzerine. Onlara yol açmak istiyorum. Benim kafamda başka bir şey yok” dedi.

FESTİVAL KAPSAMINDA KAÇ FİLM GÖSTERİLECEK?

Festival Sanat Direktörü Deniz Yavuz ise, Antalya Altın Portakal Film festivalinin Dünya’nın en uzun soluklu 10 festival içinde yer aldığını hatırlatarak, Türkiye’nin en iyi festivali olduğuna dikkat çekti.

‘Hikayemiz birlikte’ vurgusu ile bu sene yine bu yola çıktıklarını ifade eden Deniz Yavuz, “Bu yolculuğun içinde olan yoğun iş temposunda bize yardım eden jüri üyelerine ve Jüri Başkanı Ferzan Özpetek’e teşekkür ediyorum. Filmlerin içinde yer alan geleceğe yazılmış notları incelmek için aramızda yer alan değerli sanatçılara teşekkür ederim. Film festivalleri gösterir, gösterdikçe itiraz eder, itiraz ettikçe bizi farklı bakış açıları kazandırır. Bu anlamda bu festivalin heyecanını yaşıyoruz” dedi. Deniz Yavuz festivalde toplam 97 filmin gösterimini yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan sorunlardan dolayı başlamasına kısa bir süre kala iptal edilen festival bu sene ‘Hikayemiz birlikte’ sloganı ile düzenlenecek.

Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'ndeki diplomasi trafiğini derledi

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.