enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:49 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:28 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığıyla 163 bin 513 kişinin sorunu çözüme kavuşturuldu

Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığıyla 163 bin 513 kişinin sorunu çözüme kavuşturuldu
31 Ekim 2021
510
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığıyla, ocak-eylül aylarında 163 bin 513 vatandaşın talep, beklenti ve şikayetleri çözüme kavuşturuldu.

Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığıyla aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar üzerinden, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuluyor.

İşaret dili bilen personel, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarla hafta içi 08.00-23.59, cumartesi günü ise 08.00-17.00 saatlerinde “05493810183” nolu hat üzerinden görüntülü görüşme yapabiliyor.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar “+903122539200” numaralı çağrı merkezine ulaşarak, Bakanlığın görev alanı kapsamında yer alan hizmetlerle ilgili rehberlik ve yönlendirme hizmeti alabiliyor.

Alo 183’e, 9 ayda 772.144 başvuru geldi

Bakanlığın Alo 183 hattına bu yılın ocak-eylül döneminde tüm erişim kanallarından toplam 772.144 başvuru geldi. Bu çağrılardan Bakanlığın hizmet alanlarıyla ilgili 163 bin 513’ü işleme alındı. Alo 183’ün hizmet alanı dışında kalan 608 bin 513 talep ise ilgililerine yönlendirildi.

Tekirdağ’da yaşayan işitme engelli vatandaş, görüntülü arama hattı üzerinden çağrı merkezine ulaşarak Kovid-19 testi pozitif çıktığı için karantinada olduğunu ve kendisine yardım edebilecek yakını bulunmadığını belirterek, EKPSS’ye girebilmek için araç talep etti. Engelli vatandaş, Çerkezköy Sosyal Hizmet Merkezi ekiplerince sınav yerine ulaştırılarak, Kovid-19 testi pozitif adaylar için hazırlanan salonda sınava girdi.

Alo 183 hattını Ankara’dan arayan 56 yaşındaki felçli kadın, sağlık durumundan dolayı eşinden yorgan getirmesini istediğini fakat eşinin getirmediğini ifade etti. Çağrı merkezi görevlileri kadının eşini arayarak, felçli eşinin isteğini yerine getirmesi ricasında bulundu. Görüşme sonunda eşinin isteğini yerine getirmesiyle felçli kadının sorunu çözüme kavuşturuldu.

Kurban Bayramı’nda sosyal destek hattına SMS ile ulaşan kadın da yaşlı ve engelli olduğunu belirterek, kurban eti yemek istediğini söyledi. Alo 183 görevlileri bunun üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iletişime geçerek, kadına kurban eti ulaştırılmasını sağladı.

[UHA Haber Ajansı, 31 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.