enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:25 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:45 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:53 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:49 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:24 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:18 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:13 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:05 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
00:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
00:32 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
00:31 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
00:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Rusya’ya ihracatta büyük düşüş

Almanya’dan Rusya’ya ihracatta büyük düşüş
22 Nisan 2022
1.191
A+
A-

Kasaba Doktoru

BERLİN – UHA HABER / Almanya’nın önemli ticari ortaklarından Rusya’ya yönelik ihracatı Mart ayında, bir önceki aya oranla yaklaşık yüzde 60 azaldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (dpa, AFP)’den aktardığı haberine göre, Almanya’nın Rusya’ya ihracatı, Ukrayna Savaşı’nın birinci ayında yüzde 57,5 oranında azaldı.

Almanya Federal İstatistik Dairesi tarafından yayınlanan geçici verilere göre, Rusya’ya uygulanan yaptırımların da etkisiyle, Almanya’dan bu ülkeye Mart ayında ihraç edilen malların toplam değeri 1,1 milyar euroya geriledi.

Böylece, Şubat ayında, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkeler arasında, Almanya’nın en fazla ihracat yaptığı 5’inci ülke olan Rusya Federasyonu, Mart ayında 12’inci sıraya gerilemiş oldu.

AB’ye ihracatta da düşüş var

Almanya’nın AB ülkelerine ihracatında da Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 7,2 düşüş kaydedildi. İstatistik Dairesi, AB dışı ülkelere yapılan ihracatın toplam hacminin 52,8 milyar euro olduğunu ve bunun geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,2 oranında bir artışa tekabül ettiğini bildirdi.

13,5 milyar euro ihracat hacmi ile (Mart 2021’e göre yüzde 21 artış) Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya’nın AB dışındaki en önemli ticari ortağı olma özelliğini taşıyor. Bu alanda ikinci sırada Çin, üçüncü sırada da İngiltere geliyor.

Almanya’nın AB dışı ülkelere ihracatı, toplam ihracatının yaklaşık yarısına denk geliyor. Almanya Federal İstatistik Dairesi’nin, Alman dış ticareti ile ilgili detaylı verileri 4 Mayıs’ta açıklanacak.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 22 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.