enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:37 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:29 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:28 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:21 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:11 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe gel
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Mektup Var!

Almanya’dan Mektup Var!
13 Ocak 2023
580
A+
A-

Değerli okurlar, ‘Almanya’dan Mektup Var!’ Haber Bülteni köşemizde, Almanya’dan Medya-Berlin Haber Portalından Mustafa EKŞİ’nin ‘10 Ocak Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Berlin Büyükelçiliğinde Türk Gazetecileri için düzenlenen resepsiyonla ilgili haberini aktarıyoruz.

10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Berlin Büyükelçiği tarafından Almanya’da çalışan gazetecilere resepsiyon verildi.

Almanya’da Türkçe Basın ve Yayın organların temsilcileri, muhabir ve kameramanları Berlin Büyükelçiliğinin davetine iştirak ettiler. Bu sene illkez gerçekleştirilen basına özel davette Büyükelçi Ahmet Başar Şen selamlama konuşmasıyla program başladı.

Bu davetin konukları habercilerin olması, gazetecilerin görevini yerine getirmeye engel olmadı.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen konuşmasında Türk medyasının önemine dikkat çektiği konuşmasından önemli ayrıntıları şöyle aktarabiliriz.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya’da Türkçenin yaşatılmasının burada yaşayan 3,5 milyondan fazla Türk’ün ortak dileği olduğunu belirterek, ülkedeki Türk basınının bu dileği yaşatarak iki ülke arasında karşılıklı haber akışıyla köprü görevi gördüğünü söyledi.

Büyükelçi Şen,konuşmasına şöyle devam etti.

Almanya’da Türk basınının başarılarının önemine dikkati çekti.Günümüz bilgi çağında medyanın rolünün giderek daha fazla önem kazandığını belirten Şen, “Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medya, toplumun bilgilendirilmesinde tartışılmaz bir değere sahiptir. Bu kapsamda faaliyet gösteren yerel ve uluslararası basın organlarının, gündemdeki konular hakkında kamuoyu oluşmasına ve siyasi karar alma süreçlerine etkisi yadsınamaz.” diye konuştu.

Almanya’da Türk toplumunun her zaman Türkçe medyaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak ayrıca konuşmasına şöyle devam etti.

“Almanya’da Türkçe’nin yaşatılması, Türkçe haber kanallarının işlemesi, Türkçe basının yaşatılması, Alman vatandaşlığına geçmiş bizim insanımızın kendi ana dilinde haber almasının sağlanması hakkında yaptığınız katkılar ve çabalar için, devletim adına, büyükelçiliğimiz ve kendi adıma hepinize tek tek teşekkür ediyorum.”

Şen, “Almanya Türk toplumunun Türkiye ile bağlılığının korunmasında buradaki Türk medyasının çok önemli bir işlevi var.” ifadesini kullandı.

Türk girişimcilerin başarısı arttıkça Türkçe medyanın yaşamasını sağlayabilecek ekosistem istikrar kazanacak

Gazetecilerin çok zor koşullarda çalıştıklarını, Almanya’daki Türk basınının gelir kaynaklarının çok çeşitli ve çok büyük kaynaklar olmadığını anlatan Şen, Almanya’daki Türk girişimcilerin başarısı arttıkça Türkçe medyanın yaşamasını sağlayabilecek ekosistemin istikrar kazanacağını ifade etti.

Şen, 2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olduğunu hatırlatarak, “Bizim için çok özel bir yıl. Hep birlikte farklı etkinliklerle kutlayacağız.” dedi.

Artık diplomasinin tek başına ikili ilişkileri yürütmek için yeterli olmadığına dikkati çeken Şen, iki ülke arasındaki ilişkileri bir üst seviyeye taşımak için Almanya’da Türk basınıyla el ele çalışmayı devam ettirmek istediklerini dile getirdi.

2023’te Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ile 28. dönem milletvekili seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Şen, Almanya’da oy kullanacak seçmenlerin en doğru şekilde bilgilendirmesi konusunda Türk basınına önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Şen, Alman medyasında Türk ve Türkiye’nin olumlu algısı için, Türk gazetecilerden Alman gazeteciler ile yakından çalışmalarını istedi.

Türk medyası için ellerinden geleni yapmak istediklerini belirten Büyükelçi Şen, gazetecilere ” Kapımız her zaman sizlere açık. Bundan sonra sizlerle birlikte olmaya, sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyorum. Almanya’daki tüm basın emekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” diye seslendi.

 

Dezenformasyonla mücadelede ediyoruz

Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hasan Kocabıyık da programa katılan gazetecilere teşekkür ederek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının 2018’den sonra uluslararası alanda Türkiye’nin tanıtılması, manipülasyon ve dezenformasyonla mücadelede ve ülkenin iletişim stratejilerin belirlenmesi çok önemli projeler ve çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Kocabıyık, Almanya’daki Türk medyasına kapılarının her zaman açık olduğunu ifade ederek, Basın Müşavirliği olarak basın mensuplarına faaliyetlerini yürütmek için akreditasyon işlemleri ve basın kartı konusunda onlara yardımcı olduklarını kaydetti.

Haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren tüm gazetecilerin “10 Ocak Gazeteciler Gününü” kutlarım  Mustafa Ekşi

***

İstanbul doğumlu olan Mustafa Ekşi meslek eğitimi sonrası Berlin’e üniversite eğitimi için geldi.1989- Berlin duvarı yıkılmadan önce tarihe tanıklık eden Ekşi,uzun yıllar Berlin’de IT-branşında ticaret yaptı. 2000 yılında Rize Kültür Derneği kurucu yönetim kurulu üyeliği,2009 yılında Mocca Kültür araştırma dergisinde röportajlarla medya dünyasına giren Mustafa Ekşi ,Türkiye’de ulusal ve Berlin’de tivitürk tv’de programlara konuk ve program moderötörlüğünü üstlendi.Medya.berlin haber portalını kuran Mustafa Ekşi ,ayrıca 15 Temmuz belgeseli ”Der Aufstand” yapımcılığını gerçekleştirdi. Almanca yayın yapan ,IP-tv Z-23tv ‘nın kısa bir süre Berlin temsilciliği çalışmalarında bulundu.Ekşi ,medya.berlin’de çalışmalarına devam etmektedir. Mustafa Ekşi ,Ekşioğlu ailesinin bir ferdi’dir.

[UHA Haber Ajansı, 13 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.