enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:06 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da yastık altında hâlâ 12,35 milyar mark var

Almanya’da yastık altında hâlâ 12,35 milyar mark var
16 Aralık 2021
1.003
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Almanya’da bazı AB üyesi ülkelerin ortak para birimi euroya 20 yıl önce geçilmesine rağmen hâlâ 12 milyar 350 milyon mark tutarında para euroya çevrilmedi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’da bazı AB üyesi ülkelerin ortak para birimi euroya 20 yıl önce geçilmesine rağmen hâlâ 12 milyar 350 milyon mark tutarında paranın euroya çevrilmediği açıklandı.

Almanya Merkez Bankası’nın son verilerine göre, hâlâ vatandaşların elinde eski para birimi olan Alman Markı olarak 12 milyar 350 milyon bulunuyor.

Kasım 2021 itibarı ile Almanya’da 43 milyon 100 bin markın yaklaşık 22 milyon euroya çevrildiğini açıklayan Almanya Merkez Bankası, son 20 yıl zarfında Almanya çapındaki 30 şubesinde hâlâ Alman Markı’nın euro para birimine çevrilmeye devam edildiğini kaydetti.

Almanya Merkez Bankası Başkanı Johannes Beermann, Euro Bölgesi içinde Almanya’nın hâlâ markın euroya çevrilebildiği altı ülkeden biri olduğunu da vurguladı. Beermann, çoğu vatandaşın bu imkana sahip olduğunu bilmediğini de ifade etti.

Beschädigte Banknoten

Kur 1,95583 mark 1 euro

Almanya, 1 Ocak 2022 itibarı ile o dönem 12 ülke ile birlikte ortak para birimi kabul edip euroya geçmişti. O zaman belirlenen ve 1,95583 markın 1 euroya denk geldiği kur hâlâ geçerli.

Almanya Merkez Bankası verilerine göre en büyük para değişimi euroya geçiş dönemi olan 2001/2002’de kayda geçti. Ancak verilere göre halihazırda kağıt para olarak 5 milyar 750 milyon, metal para olarak da 6 milyar 600 milyon mark değerinde paranın insanların kasalarında, çekmecelerinde, çantalarında veya eski dolaplarında olduğu tahmin ediliyor.

Yine Almanya Merkez Bankası’nın hesaplamasına göre toplam 163 milyon 800 bin kağıt para, 23 milyar da metal para olduğundan yola çıkılıyor.

Söz konusu paranın bir bölümünün koleksiyoncular tarafından toplandığı ve onun için değiştilmediği tahmin ediliyor.

Alman Mark’ının bir bölümünün de Almanya dışında olduğu ve o dönem özellikle güvenilir sayıldığı için mevduat veya yatırım amaçlı tutulduğu da öngörüler arasında.

EK Kaynaklar *dpa

[UHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.