enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da toplam vaka sayısı 10 milyonu aştı

Almanya’da toplam vaka sayısı 10 milyonu aştı
3 Şubat 2022
398
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’da pandeminin başından bu yana kaydedilen koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte tespit edilen 208 bini aşkın yeni vaka ile 10 milyonu aştı. Ülkede buna rağmen tedbirleri gevşetme yönünde talepler artıyor.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’da koronavirüs salgınının başlamasından yaklaşık iki yıl sonra toplam vaka sayısı 2 Şubat itibarıyla 10 milyonu geçti.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte kaydedilen 208 bin 498 yeni vaka ile toplam sayı 10 milyon 186 bin 644’e yükseldi. Ancak uzmanlar, enfeksiyonun her zaman tespit edilememesi nedeniyle gerçek rakamların büyük olasılıkla daha da fazla olduğunu ifade ediyor.

RKI’nin verilerine göre yedi günlük insidans değeri de 1227,5’e çıkarak, pandeminin başından bu yana kaydedilen en yüksek rakama ulaştı. Söz konusu insidans değeri bir ay önce 940,6, iki ay önce ise 222,7 seviyesinde idi.

Symbolbild Corona Test

Önlemlerin gevşetilmesine yönelik talepler

Almanya’da koronavirüs salgını ile ilgili alınacak kararların tartışıldığı federal ve eyalet hükümetleri toplantısı 16 Şubat’ta yeniden yapılacak. Bu buluşma öncesinde kamuoyunda, halihazırda uygulanmakta olan koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesine yönelik talepler artıyor. Ancak federal ve eyalet düzeyindeki pek çok siyasetçiye göre, tedbirlerin büyük çapta gevşetilmesi için henüz erken.

Virolog Christian Drosten Virolog Christian Drosten’e göre de, Almanya’da aşı olanların oranının Danimarka’ya göre çok daha az olması nedeniyle tehlikenin geçtiğine dair bir işaret vermenin henüz zamanı gelmiş değil.

24 Ocak tarihinde yapılan federal ve eyalet hükümetleri toplantısında, sağlık sisteminin koronavirüs salgınından kaynaklanan yükü kaldıramaz hale gelmeyeceğine kati bir biçimde ikna olunduğunda yürürlüğe girmesi için, tedbirlerin gevşetilmesine yönelik hazırlıklar yapılması kararlaştırılmıştı.

“Kısıtlamaların kaldırılması vaka sayılarına bağlı”

Özellikle Danimarka’nın 1 Şubat‘tan itibaren geçerli olmak üzere tüm korona tedbirlerini iptal etmesi Almanya’da da tartışmaları yoğunlaştırdı.

Rheinische Post gazetesine açıklamalarda bulunan Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, salgın önlemlerinin önemli bir kısmının Mart ayında yürürlükten kaldırılabileceğini ifade ederek, bunun için “Şubat ayı ortasından itibaren vaka sayılarında düşüş yaşanması gerektiğini” dile getirdi. Buschmann bir başka koşulun da, durumu tamamen değiştirecek yeni koronavirüs varyantlarının ortaya çıkmaması olduğunu vurguladı.

Alexander DobrindtHristiyan Sosyal Birlik (CSU) Bavyera Eyalet Paramentosu Grup Başkanı Alexander Dobrindt ise Welt gazetesine yaptığı açıklamada, hastanelerin durumunun karar verecek olan siyasiler için belirleyici olması gerektiğini ve buna uygun olarak Şubat ayı içinde kısıtlamaların gevşetilebileceğini savundu.

Dobrindt ayrıca, “Şu an hala maske takma zorunluluğu gibi önlemlere ihtiyacımız var. Ancak sanayide, gastronomide, kültür hayatında, sporda kısıtlamaları parça parça azaltmaya yönelik bir perspektif sunmalıyız” ifadelerini kullandı.

Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gaß da, Rheinische Post’a verdiği röportajda tedbirlerin gevşetilmesine yönelik tartışmaları desteklediğini ancak bunun “Önlemlerin hemen kaldırılması anlamına gelmemesi gerektiğini” belirtti.

Gaß, ancak Omicron dalgasının zirve noktası aşılıp vaka sayıları düşmeye başladığında ve hastanelerdeki yoğunluk belli bir seviyenin altında olduğunda tedbirlerin gevşetilebileceğini, durumun bu açıdan şu an için iyi göründüğünü dile getirdi.

EK Kaynaklar *dpa 

[UHA Haber Ajansı, 03 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.