enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da ‘ten rengi nedeniyle sorgulama’ hak ihlali kabul edildi

Almanya’da ‘ten rengi nedeniyle sorgulama’ hak ihlali kabul edildi
3 Şubat 2022
352
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’da mahkeme, sadece ten renginden dolayı polis tarafından kontrol edildiğini öne süren davacıyı haklı buldu. Mahkeme, 2018 yılında yaşanan olaya ilişkin kararında, anayasanın eşitlik ilkesinin ihlal edildiğine hükmetti.

Almanya’da 2018 yılında Gine asıllı bir kişi, evine gitmek için tren beklediği sırada kimlik kontrolüne tabi tutuldu.

Gine asıllı kişi, dikkat çekici bir hareketinin olmadığını, polisin bu sorgulamasının sadece ten rengi siyah olduğu için yaptığını öne sürerek dava açtı.

“Anayasının eşitlik ilkesine aykırı”

Almanya’da Dresden İdare Mahkemesi, Gine asıllı davacıya yönelik polis kontrolünün, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna hükmetti.

Mahkeme kararında, tren istasyonundaki kimlik kontrolü ve tespit işleminde zor kullanma uygulamalarının hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Kontrol sırasında sadece siyah tenli kişilerin denetlendiğine, bir polis memurunun ifadesinde bunu kabul ettiğine dikkat çekildi. Bu durumun anayasadaki eşitlik ilkesi ile ilgili maddenin ihlali anlamına geldiği kaydedildi.

[UHA Haber Ajansı, 03 Şubat 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.