enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da ölü sayısı 103’e yükseldi

Almanya’da ölü sayısı 103’e yükseldi
17 Temmuz 2021
318
A+
A-

UHA HABER / Almanya’nın batı kesimlerinde Çarşamba gecesi etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 103’e yükseldi. Yüzlerce kişiden hala haber alınamıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı dpa’nın haberine göre, Almanya’nın batı kesimlerinde şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve su taşkınları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 103’e ulaştı.

Son verilere göre yağışların en etkili olduğu Rheinland-Pfalz eyaletinde 60, Kuzey Ren-Vestfalya’da 43 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda kişiden hala haber alınamadığı için ölü sayısının daha da yükselmesinden endişe ediliyor.

Rheinland-Pfalz eyaleti Başbakanı Malu Dreyer, eyalette yaşamını yitirenlerin sayısının 60’a yükseldiğini açıkladı. Eyalet İçişleri Bakanı Roger Lewentz, Cuma sabahı itibarıyla 100’e yakın kişinin kayıp olduğunu bildirmişti. Ancak eyaletin kuzeyindeki Ahrweiler bölgesinde bin 300 kadar kişiden haber alınamadığı belirtiliyor. Bu rakama bölgede felce uğrayan telefon şebekeleri nedeniyle ulaşılamayanların da dahil olduğu kaydediliyor.

Weltspiegel | Hagen, Deutschland | Unwetter in Nordrhein-Westfalen

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, Köln kentinin yakınındaki Erftstadt-Blessem bölgesinde durumun ciddi olduğu, sular altında kalarak ya da toprak kayması nedeniyle çöken evlerin bulunduğu, evlerden polisin acil hatlarına hala çok sayıda arama yapıldığı bildiriliyor. Bölgede kurtarma çalışmalarının hala sadece botlarla yapılabildiği kaydediliyor.

Şiddetli yağışlardan etkilenen bölgenin güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinde de su seviyelerinin yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji, ülkenin güneybatısında özellikle de küçük göl ve nehirlerde su seviyesinin aniden yükselebileceği uyarısı yaptı.

Şiddetli yağışlar, Almanya’nın komşusu İsviçre ve Belçika’da da su taşkınlarına yol açtı. Son verilere göre Belçika’da 14 kişi yaşamını yitirdi.

[UHA Haber Ajansı, 17 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.