enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da milletvekillerinin ek gelirleri arttı

Almanya’da milletvekillerinin ek gelirleri arttı
11 Temmuz 2021
408
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, federal parlamento milletvekillerinin ek gelirleri son sekiz yılda yaklaşık iki kat arttı. En fazla ek gelir elde eden milletvekilleri Hrıstiyan Birlik Partililer ile FDP’liler. 

Almanya’da federal parlamento milletvekillerinin elde ettiği ek gelirlerin güncel yasama döneminde büyük oranda arttığı belirtildi. Süddeutsche Zeitung gazetesinin Otto Brenner Vakfı tarafından yaptırılan bir araştırmaya dayandırdığı haberine göre, 2013 yılında tahminen 30 milyon euro olan ek gelirler şu an 53 milyon euroya yükselmiş durumda. Söz konusu araştırma en fazla yan gelir elde eden milletvekillerinin iktidardaki Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile muhalefet partilerinden Hür Demokratlar’a (FDP) mensup olanlar olduğunu ortaya koyuyor.

İlgili araştırma için, milletvekillerinin Federal Meclis’in resmi internet sitesinde yayınlanan kamuya açık bilgilerinden yararlanan Otto Brenner Vakfı’nın çalışmasına göre FDP milletvekillerinin yüzde 62’si, CDU/CSU üyelerinin yüzde 43’ü, AfD’lilerin (Almanya için Alternatif) yüzde 32’si, Sol Parti mensuplarının yüzde 26’sı, SPD (Sosyal Demokrat Parti) milletvekillerinin yüzde 22’si ve Yeşiller grubunun yüzde 21’i, içinde bulunduğumuz yasama döneminde ek iş yaptığını beyan etmiş durumda.

Mecliste görev yapan 709 milletvekilinden 261’inin ek iş yaptığı belirlenen araştırmada, yan gelir elde edilmesi “ayrıcalıklı bir milletvekili azınlığının problemi” olarak tanımlanıyor.

Almanya’da geçen aylarda bazı milletvekillerinin adının karıştığı maske skandalı ile bazı CDU/CSU milletvekillerinin Azerbaycan için lobi faaliyeti yürüttüğünün ortaya çıkmasının ardından, 1000 euronun üstündeki tüm ek gelirlerin Federal Meclis Başkanlığı’na tam olarak beyan edilmesi gerekiyor.

Ancak araştırma raporunu hazırlayanlara göre bu beyan zorunluluğu da, milletvekillerinin ek işlerle ilgili kontrolü açısından yeterli değil. Raportörler daha sağlıklı bir denetim için, milletvekili ve meclis dışından uzmanların içinde yer alacağı bir komisyon kurulmasını talep ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.