enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da korona önlemleri protestosunda arbede

Almanya’da korona önlemleri protestosunda arbede
21 Mart 2021
486
A+
A-

UHA HABER / Almanya’nın Kassel kentinde korona önlemlerini protesto eden grupla polis arasında arbede yaşandı. Eylemlerde gözaltına alınanlar oldu. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / SÖ,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Kassel kentinde korona önlemlerini protesto gösterisinde eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Emniyet, binlerce kişinin katıldığı gösterilere yalnızca fiziki mesafe kuralları gözetilmek şartıyla iki noktada izin verildiğini, ancak göstericilerin eylemi şehir merkezine taşıdığını ve yetkililerin talimatlarına uymadığını açıkladı. Polisin eylemcilere copla ve biber gazıyla müdahale ettiği eylemde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Eyleme “Querdenker” olarak adlandırılan gruptan protestocuların da katıldığı ve karşı göstericilerle de çatışmaların yaşandığı belirtildi.

“Querdenker” iç istihbaratın radarında

Bavyera eyaletinde Anayasayı Koruma’dan sorumlu Eyalet Dairesi’nin “Querdenker Haraketi”nin bazı ögelerini izlemeye aldığı belirtilmişti. Eyaletin Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, çarşamba günü yaptığı açıklamada, devlet kurumlarına, devlet yapısına ya da temsilcilerine karşı şiddet eylemleri çağrısı yapan ya da bu eylemlere katılan tekil şahısları ya da grupları izlemeyi amaçladıklarını ifade etmişti.

Kassel'deki eylemde karşıt görüşlü göstericiler arasında arbedeler yaşandı

Kassel’deki eylemde karşıt görüşlü göstericiler arasında arbedeler yaşandı

Herrmann, demokrasilerde herkesin eleştirilerini dile getirme hakkının saklı olduğunu, ancak bu hareket içinde demokratik bir yöntemle seçilmiş karar alıcıları ve hukuk devletinin meşruiyetini genel anlamda sorgulayan aktörler bulunduğunu söylemişti. Gösterilerde çok farklı dünya görüşünden eylemcilerin bulunduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Herrmann, şimdiye kadar eylemlere katılan aşırı sağcıların kendi başlarına hareket ettiğini ve onların da Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın radarında olduklarını belirtmişti.

Stuttgart’ta ortaya çıkan “Querdenker 711” adlı hareket de Baden-Württemberg eyaletindeki Anayasa Koruma Teşkilatı’nca aylardır izleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 21 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.