enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da korona aşısı fazlası oluştu

Almanya’da korona aşısı fazlası oluştu
21 Temmuz 2021
366
A+
A-

UHA HABER / Henüz birkaç ay önce aşı stokları yetmeyen Almanya, bu kez de fazla aşıları değerlendirme yolları arıyor. Farklı ülkelere aşı bağışlanması planlanıyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa, Reuters / GA, HT)ye dayandırdığı habere göre, aşılamanın yaklaşık altı ay önce başladığı Almanya’da aşı fazlası oluştu. Federal ve eyalet sağlık bakanları toplantısının sonuç bildirgesine göre, ülke genelinde aşı arzının talebin üstüne çıktığı belirtildi.

Alman haber ajansı dpa’nın verdiği bilgiye göre, video konferansla yapılan toplantıda bakanlar aşı merkezleri, muayenehaneler ve işyeri doktorlarına aşı talebinin gerilediğini ifade etti. Ancak bakanlar, aşılama kampanyasının başarılı olabilmesinin de aşılama oranlarının yüksek olmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Almanya’da nüfusun yüzde 46,4’ü çift doz, yüzde 59,9’u ise tek doz aşılandı. Sağlık bakanları toplantısında, ülke genelinde henüz aşı olmaya karar vermemiş kişilere ulaşılmasının önemine dikkat çekildi.

Mobil aşı merkezleri ( Aşı stantları)

Ülke genelinde daha önce de duyurulduğu üzere aşılama kampanyasına hız verilmesi için çalışılıyor. Bu kapsamda pazar yerleri, kilise, süpermarket, kültür ve spor aktivitelerinin yapıldığı alanlar gibi kalabalık yerlerde aşı stantları kuruldu. Aşıların buralara nakledilmesinin de daha esnek hale getirilmesine çalışılıyor.

Aşılamanın başladığı Aralık ayında, yeteri kadar aşı olmaması nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Bu nedenle yaş gruplarına göre öncelik sıralaması yapılarak, en yaşlılar, huzur evlerinde kalanlar, risk grubunda olanlar ve sağlık çalışanları gibi meslek gruplarından başlanmıştı. Bakanlar, “Temmuz ayı sonuna kadar tedarik edilecek aşılarla, isteyen her yetişkinin ilk doz aşısını yaptırabileceğini” vurguladı.

Federal Sağlık Bakanlığı şimdi en kısa sürede eyaletlerdeki dağıtım merkezlerinde depolanmış aşıların toplanmasını planlıyor. Halihazırda var olan aşıların nasıl değerlendirileceğinin belirlenmesi de gerekiyor. Berlin’deki konferansta aşıların çöpe atılmasının en aza indirgenmesi gerektiğine dikkat çekilerek, fazla aşıların diğer ülkelere verilmesinin planlandığı belirtildi.

Almanya, ülkede aşılama kampanyasında kullanılmayan ve depolama açısından sorunlu olmayan aşıları AB dışındaki ülkelere bağışlamayı planlıyor. Federal hükümet kısa süre önce 30 milyon doz aşıyı bağışlamak istediğini açıklamıştı.

[UHA Haber Ajansı, 21 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.