enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
18:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
00:48 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:27 “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu…
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da ileride sadece aşılı insanlar mı seyahat edebilecek?

Almanya’da ileride sadece aşılı insanlar mı seyahat edebilecek?
9 Ekim 2021
446
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da sadece aşı olanların ve Covid atlatanların seyahate çıkabilmesi tartışılıyor.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (turizmguncel.com) internet sitesinden aktardığı haberine göre, Almanya’da tur operatörlerinin çoğu, destinasyonlardaki ya da Almanya özelindeki kurallara göre operasyon yapıyor. Bu çerçevede aşı olanlar, salgını atlatanlar ve negatif PCR testi olanlar (3G- GENESEN, GEIMPFT GETESTEt) tatile gidiyor.

Ancak bazı uzman tur operatörlerinin adece aşı olanları veya iyileşenleri (2G AŞILI, İYİLEŞMİŞ) kabul ettiği belirtiliyor.

Studiosus, bu şekilde hareket eden ilk tur operatörlerinden biri. Şirket, 1 Ekim itibariyle aşı olmayanları veya hastalığı atlattığına dair belgesi olmayanları turlara kabul etmiyor.

Studiosus yöneticilerinden Guido Wiegand, kararın müşterilerin çoğu tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtiyor. Gebeco ve Wikinger Reisen’in de Ocak 2022’den itibaren gruplara sadece aşı olanlarla iyileşenleri kabul edeceği belirtiliyor.

Giderek daha fazla sayıda hava yolu, restoran, müze…

Giderek artan sayıda otel, hava yolu şirketi, restoran ve müzenin sadece aşılı olanlarla iyileşenleri kabul ettiğine dikkat çeken Gebeco, test merkezlerinin öngörülebilir bir gelecekte azalacağını ve bunun uygulanmasının zor olduğuna dikkat çekiyor.

Aşısız yolcuyu kabul etmeyenler şirketleri sayısı artıyor

Wikinger Reisen ise hem test prosedürlerine hem de konukların güvenliğinin önemine işaret ediyor. Wikinger Reisen’in misafirlerinin yüzde 95’inin aşılı insanlar oluştuğunu kaydeden şirket, gezginlerin Ocak 2022’den itibaren hayata geçecek en yüksek güvenli seyahatleri beklediğini belirtti.

Lernidee’nin genel müdürü Felix Willeke ise, planlama ve uygulama açısından tek tip statüde seyahat eden grupların önemine dikkat çekti. Özellikle birden fazla ülkede yapılan turlarda tek tip statüdeki seyahatçi grubun işleri kolaylaştırdığını belirten Felix Willeke, bu nedenle 1 Kasım’dan itibaren turlara sadece aşı olanlarla iyileşenlerin kabul edileceğini açıkladı.

2022 yılının ocak ayında itibaren aynı sisteme geçecek olan Reisen mit Sinnen’in Genel Müdürü Kai Pardo, aşılanmamış veya test yaptırmamış seyahatçileri kontrol etmenin imkansız olduğunu ifade etti.

Bazı tur operatörleri ikili bir yaklaşım sergiliyor

Leitner Reisen gibi, otobüsle turlar düzenleyen tur operatörleri de, ‘aşılı ve iyileşmiş yolcu’ uygulaması, diğer tur operatörleri için bir istisna. Örneğin G Adventures, misafirlerini “aşılar ve iyileşenler” ile “PCR testliler” olarak iki gruba ayırıyor. Aşılı gezginlere aşılı rehberler eşlik ediyor. Öte yandan şirket, aşılanmamış olanlar için de geziler düzenlemeye devam ediyor.

Doğa yürüyüşü ve trekking uzmanı Hauser Exkursionen de gidilecek ülkeye göre karar alıyor.Örneğin gidilecek ülkede test prosedürleri karmaşıksa, alısızları gruba dahil etmiyor.

Tur operatörlerinin çoğu klasik yöntemi uyguluyor

Öte yandan, başta TUI, FTI, DER Touristik and Schauinsland-Reisen olmak üzere tur operatörlerinin çoğunluğu ise aşılı, iyileşmiş ve PCR testi olanları seyahate kabul etmeye devam ediyor. Eğer hedef ülke aşısızları kabul ediyorsa, tur operatörleri yolcuları götürüyor. Gerekçe olarak da, “Kimseyi dışlamak istemiyoruz” argümanına sığınıyorlar.

FTI: Paket tur müşterilerinin koronaya yakalanma oranı sıfır virgül aralığında

FTI Group CEO’su Ralph Schiller, “Aşılı, iyileşmiş ve PCR testi olanlarla hijyen ve güvenlik protokollerine uyarak iyi bir iş çıkardık. İspanya, Yunanistan, Türkiye gibi ülkelerde paket tur misafirlerinin koronaya yakalanma oranı her zaman sıfır virgül aralığında.” dedi.

Alltours da prensip olarak aynı şekilde ilerliyor. Ancak şirket 1 Kasım’dan itibaren kendi işlettiği Allsun otellerine sadece aşılı veya iyileşmiş misafirleri kabul edecek. 2-17 yaş atalığında olanlardan ise korona testi isteyecek.

[UHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.