enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da hükümet felakette tarihi başarısızlıkla suçlanıyor

Almanya’da hükümet felakette tarihi başarısızlıkla suçlanıyor
20 Temmuz 2021
489
A+
A-

 

UHA HABER / Sel felaketinde ağır kayıplar veren Almanya’da felaketin açtığı yaralar sarılmaya çalışılırken uzmanlar hükümeti “tarihi başarısızlıkla” suçluyor. Alman hükümeti ise gerekenin yapıldığını savunuyor.

Sel felaketi ile sarsılan Almanya bir yandan yaralarını sarıyor bir yandan nerde hata yaptığını tartışıyor.

Ağır kayıplar veren Almanya hükümetine ağır eleştiriler yöneltiliyor. Uzmanlar felaketi “Anıtsal bir başarısızlık” olarak tanımlıyor.

Reading Üniversitesi Hidroloji Profesörü Hannah Cloke Obe, “2021’de Avrupa’da selde bu kadar çok insanın ölmesi sistemin devasa bir başarısızlığını temsil ediyor” dedi.

Obe “Tahminciler bu şiddetli yağmurun geldiğini görebiliyorlardı ve haftanın başlarında uyarılarda bulundular, ancak uyarılar yeterince ciddiye alınmadı ve hazırlıklar yetersizdi” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Copernicus Acil Durum Yönetim Servisi tarafından işletilen Avrupa Sel Farkındalık Sistemi, bu tür olaylar için özel olarak kurulmuştu.

Uzmanlar yapılan uyarılar dikkate alınmayınca can kaybının kaçınılmaz olduğunu vurgularken Almanya yönetimi kendini savunuyor.

Almanya yönetimi hazırlıklı olduklarını savundu

Almanya’nın Sivil Koruma Dairesi Başkanı Armin Schuster, ülkenin hava durumu hizmetinin, durumu nispeten iyi tahmin ettiğini ve ülkenin ana nehirlerinde sel baskınlarına karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

Schuster “Yarım saat önce, hangi yere hangi miktarda su çarpacağını söylemek çoğu zaman mümkün değildir” dedi.

Ajansının uygulamalar ve medya aracılığıyla 150 uyarı bildirimi gönderdiğini söyledi.

Selden en kötü etkilenen Alman eyaleti Rheinland-Pfalz’daki yetkililer, sel için iyi hazırlandıklarını, belediyelerin uyarıldığını ve harekete geçtiğini söyledi.

Hükümet ders çıkardığını da kabul etti

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier “Şimdi ön planda olan acil yardımı sağlamamız, sonra yolunda gitmeyen şeyler olup olmadığına, yanlış giden şeyler olup olmadığına bakmamız ve düzeltmemiz gerekiyor” diye konuştu.

EK Kaynak: AP, Independent

[UHA Haber Ajansı, 20 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.