enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
09:39 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:36 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:34 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:15 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da hızlı korona testlerinin satışı başladı

Almanya’da hızlı korona testlerinin satışı başladı
7 Mart 2021
519
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da insanların kendi kendilerine evde uygulayabilecekleri korona testlerinin satışı başladı. Ayrıca, Almanya her vatandaşa haftada bir ücretsiz test yapmayı planlıyor. Kararı eleştirenler de var. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd/AI, BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da insanların kendi kendine uygulayabilecekleri “hızlı koronavirüs testleri”satışı başladı. Ucuz market zinciri Aldi dahil olmak üzere, çeşitli pek çok yerde cumartesi sabahı itibariyle satışa sunulan testler, kısa bir süre sonra tükendi. Diğer market zincirleri Lidl, Rewe ve Edeka da söz konusu testlerin satışına kısa süre içinde başlamayı planlıyor. Kozmetik mağazaları DM ve Rossmann’ın da salı günü testleri piyasaya sürecekleri belirtildi. Eczanelerin de hızlı testlerin tedarikine başlamak istediği kaydedildi.

Almanya’da üretilen bu hızlı testlerin satışına başlayan Aldi marketlerinde şu an için her müşteriye bir paket alma sınırlaması var. İçinde beş test bulunan bir paketin fiyatı yaklaşık 25 euro. Aldi marketler zinciri, talebin çok yüksek olduğunu ve eğer böyle devam ederse arzın, kampanyanın ilk gününde tükenebileceğini bildirdi. Aldi marketleri sözcüsü “Bu daha ilk parti, ürünün daha fazlası ise yolda” dedi.

Almanya Federal İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü, 24 Şubat’ta vatandaşlar tarafından uygulanabilen bu testlere ilk onayı vermişti.

Hızlı testler yaygınlaşıyor mu?

Almanya Sağlık Bakanı Spahn geçtiğimiz haftalarda hızlı sonuç veren koronavirüs testlerinin yaygınlaştırılacağını ve insanların kendi kendine test yapabilecekleri kitlerin de gerekli izni aldıktan sonra yakında piyasaya sürüleceğini duyurmuştu.

Profesyoneller tarafından uygulanan ve hızlı sonuç veren testlerin her vatandaşa haftada bir sağlanması gündemde. İnsanların kendi kendine uygulayabileceği testlerin de özel ziyaretler öncesi kullanılmasının faydalı olabileceği söyleniyor.

Almanya’da Sosyal Birlik VdK ise hızlı sonuç veren ve ver her vatandaşa haftada bir sağlanması planlanan testlerin yeterli olmadığı görüşünde: “Haftada bir test, etkinliklere katılabilmenin koşulunun ‘negatif’ sonuç gerektirdiği durumlarda yeterli değil” dedi. Bahsi geçen hızlı testlerin, ücretsiz şekilde sağlık çalışanları tarafından sağlanması planlanıyor. İnsanların kendi kendine yapabileceği ve dün satışa açılan testler ise ücrete tabi. Haftada bir sağlanacak ücretsiz testlerin yeterli olmadığı, bunun toplumdaki adaletsizlikleri arttıracağını savunan Birlik “Sosyal yaşama katılım, cüzdana bağlanmamalı” açıklaması yaptı.

[UHA Haber Ajansı, 07 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.