enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:22 Ruhangiz Aliyeva, “Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
21:26 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da dehşet verici çocuk istismarı davası

Almanya’da dehşet verici çocuk istismarı davası
31 Mayıs 2022
810
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yürütülen soruşturmada, onlarca çocuğun istismar edildiği ve dehşet verici görüntülerin başkalarıyla da paylaşıldığı ortaya çıktı.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde görülen bir çocuk istismarı davası çerçevesinde yürütülen soruşturmada dehşet verici detaylar ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü, Wermelskirchen kentinde yaşayan 44 yaşındaki baş zanlının, en küçüğü 1 aylık bir bebek olan 12 çocuğu istismar ettiğini açıkladı. Şüphelinin internette kendini çocuk bakıcısı olarak tanıtarak ilan verdiği ve kurbanlarına bu yolla yaklaştığı belirtildi.

Kasım ayında hakkında soruşturma açılan şahsın Aralık ayında tutuklandığı ve yetkililerin şüpheliye ait çok sayıda harici diske el koyduğu belirtildi. Söz konusu harici disklerde toplam 32 terabaytlık veri bulunduğu ve işlenen suça kanıt teşkil edecek olan görüntülerin hala tamamının izlenemediği belirtildi. Yetkililer tüm verilerin çözümlenmesinin ardından kurbanların sayısının artabileceğine dikkat çekiyor. Soruşturmayı yürüten savcı Ulrich Bremer, davanın tamamlanması için uzun bir süreye ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

“Tahayyül edilemez derecede vahşet”

Suçlamaları genel hatlarıyla kabul eden şüphelinin elinde başka şüphelilerin de varlığına işaret eden bazı listelerin bulunduğu, soruşturmanın kapsamının da bu yönde genişletildiği belirtildi. Diğer şüphelilerin birbirleri ile bağlantılarının bulunmadığı, ancak baş şüphelinin bu kişilerle doğrudan iletişimde olduğu kaydedildi. Köln Başsavcılığı, bu kişilerle şüphelinin “tahayyül edilemez derecede vahşet içeren” fotoğraf ve videolar paylaştığını ifade etti.

Geçen Cuma günü Kuzey Ren-Vestfalya’da 14 eyaletten 70’den fazla şüpheliye yönelik olarak yürütülen soruşturma kamuoyuna yansımış ve şüphelilerin çocuk pornografisi bulundurduğu ve bu materyalleri birbirleri ile de paylaştıkları belirlenmişti. Bazı şüphelilerin de çocuklara tecavüz ettiği açıklanmıştı.

Almanya’nın batısındaki Kuzey Ren-Vestfalya, son yıllarda büyük çocuk istismarı davalarına tanıklık etti. Münster şehrinde görülen daha önceki bir davada ana şüpheliler uzun hapis cezalarına çarptırılmış, bu olaydan önce de Lüdge bölgesindeki bir kamp alanındaki çocuk istismarı olayı ve Bergisch Gladbach davaları Almanya çapında infial yaratmıştı.

EK Kaynaklar *AFP,dpa

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 31 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.