enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:22 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:21 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:20 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:07 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
00:07 Sezen Aksu, yakın dostu Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından saçlarını kazıtmış ve uzun süredir kameralardan uzak kalmıştı…
00:05 Trump, ABD’nin 30 yıl sonra ilk kez nükleer silah denemelerine başlayacağını açıkladı
00:05 Sürprizlerle dolu Hollanda seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler…
00:04 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gültepe, sahibi olduğu Talu Tekstili satışa çıkardı…
00:04 Eski Mezopotamya’nın kalbinde, insanlık tarihinin en önemli iki nehri olarak bilinen Dicle ve Fırat nehirleri…
00:02 Amerika Neden İsrail’i Destekliyor?
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i resmi törenle karşıladı.
00:01 Gamze Özçelik, sosyal medyada eşiyle paylaştığı karelerle takipçilerinden yoğun ilgi görüyor…
00:00 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstanbul’da düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuştu…
12:21 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
01:06 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:56 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da ‘Çifte Vatandaşlık Yasası’ Federal Hükümet tarafından kabul edildi

Almanya’da ‘Çifte Vatandaşlık Yasası’ Federal Hükümet tarafından kabul edildi
26 Ağustos 2023
21
A+
A-

Kuzey Ren Vestfalya (KRV)– Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, Çifte Vatandaşlık Yasası’nın Federal Hükümet tarafından kabul edilmesini sevinçle karşıladıklarını, ancak bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğini açıkladı.

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Kuzey Ren Vestfalya (KRV)– Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, “Yıllardır verdiğimiz mücadele sonunda hedefimize çok yaklaştık.” dedi.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in çifte vatandaşlık yasasının kabine tarafından kabul edildiğini açıklaması Türk toplumu tarafından sevinçle karşılandı.

Resim önizlemesi

KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, “Girişimimizin ve diğer göçmen örgütlerinin yıllardır verdikleri mücadele sayesinde bu hakkı elde ediyoruz. Bundan sonra kimse Alman vatandaşı olmak istediği için kendi vatandaşlığından vazgeçmek zorunda kalmayacak.” dedi.

Çifte vatandaşlığın altı milyon göçmeni ve bir buçuk milyon Türk’ü yakından ilgilendirdiğini belirten Gemici; “Almanya’nın yabancı işgücüne ve kalifiye elemanlara duyduğu gereksinim vatandaşlık yasasının modernleştirilmesini zorunlu kılmıştır. Çoklu vatandaşlık, toplumsal ilerlemeye ve entegrasyona büyük katkı sağlayacaktır. Kendilerini güvende hisseden ve kendi vatandaşlığını koruyan göçmenler Almanya’yı  daha çok benimseyecek; iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu katkılar sunacaklardır” dedi.

Resim önizlemesi

YENİ YASA NELER GETİRİYOR?

Yeni yasaya göre çifte vatandaş olmak için beş yıl Almanya’da yaşamış olmak yeterli olacak. Uyum için büyük gayret sarfedenler, toplumsal kurumlara destek olanlar ve iyi derecede Almanca öğrenenler üç yıl sonra bu haktan yararlanabilecek.

   67 yaş üzeri göçmenler yazılı sınav yerine sözlü sınava tabi tutulacak. Yasaya göre Almanya’da doğan göçmen çocukları da daha kolay vatandaşlık hakkı elde edebilecek.

İçişleri Bakanı, Türk aşiret üyelerini sınır dışı etmek istiyor - Panorama News

İÇİŞLERİ BAKANI FAESER’İN AÇIKLAMASI

 “Modern bir vatandaşlık yasası rekabet gücü için belirleyici bir anahtardır. Almanya’nın küresel iş merkezi olarak güçlendirilmesi için önemli bir faktör olacaktır.” diyen  Federal  İçişleri Bakanı Faeser yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  “Göçmenler toplumumuzun bir parçası olmuş, büyük emekler vererek Almanya’nın kalkınmasına katkı sağlamışlardır. Göçmenlerin ülkemizde demokratik haklara sahip olmaları son derece önemlidir. Yeni yasa, toplumsal yaşama ve ekonomimize büyük güç katacaktır.

Türklere çifte vatandaşlık hakkı için verilen yasa teklifi reddedildi

60’lı yıllardan itibaren Almanya’ya gelen ilk nesil göçmenlere dil ve uyum  kursları verilemedi. Bu yüzden ilk nesil göçmenleri dil sınavına tabi tutmayacağız. Onlara olan vefa borcumuzu ödeyeceğiz. 5 yıldır Almanya’da yaşayan, geçimini temin eden, Alman Anayasasına bağlılık gösteren ve bizim değerlerimizi kabul eden göçmenleri vatandaşlığa kabul edeceğiz.

Çifte Vatandaşlık Yasasının, Federal Mecliste ve Eyaletler Meclisinde onaylandıktan sonra yeni yılda yürürlüğe girmesi için çalışıyoruz.”

Resim önizlemesi

KARŞI KAMPANYAYA DİKKAT!..

CDU’nun daha önce olduğu gibi karşı kampanya yapacağını düşünmediğini belirten KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, “Almanya‘nın göçmen işgücüne, kalifiye elemanlara ihtiyacı vardır.  Buna karşı çıkmak aptallık olur. Ancak AfD’nin karşı kampanya yapma olasılığına karşı karşı uyanık olmalıyız.” dedi.

Başbakan Olaf Scholz`a Çifte Vatandaşlık Mektubu haberi. Son Dakika  ALMANYA, BERLİN, Düsseldorf, GÜNCEL haber başlıkları ve gelişmeler -  Haberler

 Gemici, yeni yasada çocuklarını yalnız yetiştirenlere, engellilere ve  öğrenimlerini sürdürenler kolaylık sağlanmasını, Alman vatandaşlığını aldıkları halde 2000 yılından sonra Türk vatandaşlığına geçtikleri için vatandaşlığı iptal edilen edilen insanlarımızın haklarının iade edilmesini istedi. (DÜSSELDORF)

Alman Gazeteciler Birliği: “Gazeteciler Türkiye'ye gitmesin ...

Gazetewci* Tuba Nur TÜRKELİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.