enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Bakanlar Kurulu, 2025 bütçe taslağını kabul etti

Almanya’da Bakanlar Kurulu, 2025 bütçe taslağını kabul etti
18 Temmuz 2024
22
A+
A-

Almanya’da kabine, ekonomiyi hızlandırmayı ve 2025 yılında büyümeyi yüzde 0.5 puandan fazla arttırmayı amaçlayan bir ekonomik paket üzerinde anlaştı.

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’in haberine göre, Aylardır süren bütçe görüşmelerinin ardından Alman hükümeti en sonunda 2025 yılı bütçe planları üzerinde anlaşmaya vardı.

Reuters’in haberine göre, Almanya’da kabine, ekonomiyi hızlandırmayı ve 2025 yılında büyümeyi yüzde 0.5 puandan fazla arttırmayı amaçlayan ekonomik paketi onayladı.

Öngörülen harcamalar ile gerçek gelirler arasında eksi 17 milyar euroluk bir fark bulunuyor. Kabine, ekonominin iyileşmesini izleyen süreçte bu farkın kapatılacağını umuyor.

Euro bölgesinin en büyük ekonomilerinden olan Almanya, 2024 yılı başında resesyona girmekten kıl payı kurtuldu ancak mevcut büyüme henüz istenilen seviye gelmiş değil.

Reuters’a konuşan Alman yetkililer, 2025 yılı için onaylanan toplam bütçenin 481 milyar euro olduğunu bildirdi.

Ayrıca bütçenin 78 milyar euroluk kısmı yatırımları, 43,8 milyar euroluk kısmı ise net borçlanma içerdiği belirtildi.

43,8 milyar euro, Alman anayasası uyarınca harcamaları sınırlandırmak için gerekli olan ve “borç frenlemesi” olarak bilinen rakamı da içeriyor.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, “Borç frenine uyuyoruz, bu da bizi Avrupa’da bir istikrar çıpası haline getiriyor,” dedi.

Kabinenin ayrıca, duraksayan ekonomiyi hızlandırmayı ve 2025 yılında büyümeyi yüzde yarım puandan fazla arttırmayı amaçlayan bir ekonomik paket üzerinde anlaştığı bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.