enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da aşırı sağ yanlılarında artış

Almanya’da aşırı sağ yanlılarında artış
16 Haziran 2021
371
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da aşırı sağcıların sayısının geçen yıl arttığı belirlendi. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, 2020’de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4 artışla 33 bin 300 aşırı sağcı olduğunu söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AP‘den aktardığı haberine göre,Avrupa’da aşırı sağın yükselişi ve ırkçılık artarken Almanya’da da tehlike çanları çalıyor.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, aşırı sağcıların 2020’de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4 artışla 33 bin 300’e yükseldiğini belirtti.

Bakan Seehofer, aşırı sağcı aşırılık yanlılarının, pandemi kısıtlamalarında aşırılıkçı olmayanlarla defalarca yan yana protesto yapabildiklerinin altını çizdi.

Bakan, protestocuların aralarına katılan aşırı sağcılara tepki vermemelerinin endişe verici olduğunu söyledi.

İstihbarat aşırı sağcı partileri suçladı

Almanya’da kısaltması BfV olarak bilinen İç İstihbarat Teşkilatı Anayasayı Koruma Federal Dairesi’nin yıllık raporunda yayınlanan verilere göre, Almanya’daki aşırı sağcıların yaklaşık yüzde 40’ının şiddet kullanımını desteklediğine inanılıyor.

BfV başkanı Thomas Haldenwang, son zamanlardaki radikalleşmenin çoğundan sözde “Yeni Sağ”ın sorumlu olduğunu söyledi.

Haldenwang “Yeni Sağ, şiddet yanlısı aşırı sağcıların eylemleri için ideolojik gerekçe sağlıyor. Almanya’da büyük bir nüfus değişimi olduğunu ve buna direnilmesi gerektiğini sabahtan akşama kadar anlatıyorlar” dedi.

Seçimler yaklaşırken tedirginlik artıyor

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi başkanı Josef Schuster, son BfV raporunun “Almanya’daki Yahudi yaşamına yönelik tehdidin şok edici boyutunu gösterdiğini” söyledi.

Schuster, güvenlik kurumlarını ve yargı makamlarını sağcı popülistleri yakından takip ederken antisemitizm ve aşırılığa karşı harekete geçmeye çağırdı.

Schuster, Almanya için Alternatif Partisi’ni ve bazı medya kuruluşlarını ülkenin eylül ayında yapılacak ulusal seçimler öncesinde zaten gergin olan durumu alevlendirmekle suçladı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 16 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.