enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 İsmet İnönü az daha CHP’yi kapattıracaktı
00:54 Spor Yazarı Hasan ÇİÇEK’ten: Spor medyası ve geleceğin genç iletişimcileri
00:48 Savunma sanayiinde bugüne kadar filmin fragmanını izlemiştik. Endonezya’ya 60 adet Kaan’ın ihracıyla artık asıl film başladı
00:38 Politikasızlığın Konforu: Terörsüz Siyasetin Çıplak Gerçeği
00:34 Beşiktaş, Avusturya’da sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor
00:28 Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak
00:25 KKTC Milletvekili Yasemin Öztürk, İsraillilerin İran ile savaşı bahane ederek Güney Kıbrıs’a göç başlattığını söyledi.
00:20
00:08 UHA Haber’in Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın, ‘Futbol Dünyası’na Bakışı!
00:06 Fenerbahçe niçin şampiyon olamıyor?
23:11 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:42 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
22:05 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
20:30 Zeydan Karalar tutuklandı
13:48 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:30 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
09:42 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:35 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ilebugün Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
00:52 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya: Türkiye’den resmi ‘persona non grata’ talebi gelmedi, Erdoğan’ın açıklaması ‘endişe’ verici

Almanya: Türkiye’den resmi ‘persona non grata’ talebi gelmedi, Erdoğan’ın açıklaması ‘endişe’ verici
25 Ekim 2021
471
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını anlamaktan zorluk çektiklerini ve ‘endişe’ ile not ettiklerini bildirdi.

Yurtta sulh, cihanda sulh (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre,  Seibert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Osman Kavala ile ilgili ortak açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçisinin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı’na talimat vermesine ilişkin soruları yanıtladı.

Seibert, “Türk tarafından şu ana kadar resmi bir bildirim gelmedi, bekleyip görmemiz gerekir.” dedi.

“Türkiye Almanya için önemli bir diplomatik ortaktır ” ifadesini kullanan Seibert, büyükelçilerin sınır dışı edilmesi konusunda yapılan açıklamaları “endişe” ile not ettiklerini ve “anlamakta güçlük çektiklerini” söyledi.

Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de yine konuyla ilgili soruya verdiği yanıtta, “Türk tarafından şu ana kadar resmi bir bildirim gelmedi.” dedi.

“Büyükelçi göndermek, ikili ilişkilerin derinliğine ve önemine aykırı”

Konu ile ilgili ülkesinin hafta sonu Paris ve Washington ile istişarelerde de bulunduğunu hatırlatan sözcü, büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edilmesinin, Almanya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin derinliğine ve önemine aykırı olacağını ifade etti.

Bu arada Fransa Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili şu ana kadar Ankara’dan kendilerine resmi bir bildirim gelmediğini duyurdu.

Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapan ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda’nın Ankara büyükelçileri, geçen hafta Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 25 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.