enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Türk Toplumu’ndan NSU çağrısı: Daha fazla araştırılsın

Almanya Türk Toplumu’ndan NSU çağrısı: Daha fazla araştırılsın
5 Kasım 2021
472
A+
A-

Advertisement

BERLİN-UHA HABER / Almanya Türk Toplumu, ırkçı NSU çetesinin ortaya çıkmasının onuncu yıl dönümünde çetenin daha fazla araştırılmasını istedi. NSU, 8’i Türk 10 kişiyi katletmişti.

Almanya Türk Toplumu derneği, 8’i Türkiye kökenli 10 kişinin katili ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün varlığının ortaya çıkmasının onuncu yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, ırkçı terör örgütünün yapılanmasına yönelik daha fazla araştırma yapılması  çağrısında bulundu.

Almanya Türk Toplumu Eşbaşkanı Gökay SofuoğluAlmanya Türk Toplumu Eşbaşkanı Gökay Sofuoğlu “Siyaset, NSU kompleksinin tam olarak aydınlatılacağına dair söz verdi, ancak ceza davası üç yıl öncehukuki barış sağlanmadan sona erdi” dedi.

Almanya genelinde cinayetleri işlediği 10 yıl boyunca gizli kalan NSU çetesi ile ilgili hala açıklığa kavuşturulması gereken sorular olduğunu belirten Sofuoğlu, bir “aydınlanmadan söz edilemeyeceğini” belirterek, buna karşın devletin NSU karşısındaki tavrı ile daha çok “hem kendi, hem kurban yakınları hem de toplum arasındaki uçurumu daha da derinleştirdiğini” ifade etti.

NSU cinayetlerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Türk Toplumu Eşbaşkanı Sofuoğlu, konunun zamanın hızla ilerlemesine rağmen medya ve sosyal açıdan önemini yitirmediği için mutlu olduğunu söyledi.

NSU çetesinin Almanya’daki Türkiye kökenli insanların kolektif hafızasına kazındığını ifade eden Sofuoğlu,”Bu konu bizim ve bir bütün olarak toplum için ne kadar duygusal ve önemliyse, bir o kadar da, NSU cinayet serisi ve diğer aşırı sağcı saldırılarla ilgili ilerleme, şeffaflık ve hataların çözümünde hassas bir yaklaşım görmek istiyoruz” dedi.

Gökay Sofuoğlu bu bağlamda polis ve iç istihbarat servisi birimlerinde yapılan hataların araştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Infografik Karte Mordopfer der NSU türkisch

NSU cinayetleri

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyeleri 2000-2007 tarihleri arasında sekizi Türk, biri Yunan ve biri de Alman polisi olmak üzere Almanya’nın farklı kentlerinde 10 kişiyi öldürdü. Uzun süre karanlıkta kalan cinayetler, NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın 4 Kasım 2011’de Eisenach’ta gerçekleştirmeye çalıştıkları başarısız bir banka soygununun ardından ölü bulunmaları ile ortaya çıktı. NSU’nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschäpe “cinayete iştirak” suçlamasıyla yargılandı ve müebbet hapis cezası aldı. NSU’nun uzun süre ortaya çıkarılamaması nüfuzlu kişi ya da kurumlar tarafından korunup gizlendikleri kuşkusunu doğurdu. Münih’teki yargılamada ise bu sorulara yanıt bulunamadı.

EK Kaynaklar *KNA

[UHA Haber Ajansı, 05 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.