enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya İngiltere’yi “virüs varyant bölgesi” ilan etti

Almanya İngiltere’yi “virüs varyant bölgesi” ilan etti
20 Aralık 2021
558
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Almanya, Omicron varyantındaki hızlı yayılma nedeniyle İngiltere’yi “virüs varyant bölgesi” ilan etti. İngiltere’den Almanya’ya yapılan seyahatlerin koşulları ağırlaştırıldı; iki haftalık karantina zorunluluğu getirildi.

(UHA) TUluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre, Almanya’da salgınla mücadelede yetkili sağlık kuruluşu Robert Koch Enstitüsü (RKI) İngiltere’yi en yüksek koronavirüsrisk kategorisi olan “virüs varyant bölgesi” ilan etti. Pazartesi gününden itibaren İngiltere’den Almanya’ya yapılan seyahatlerin koşulları ağırlaştırıldı. Seyahat edenlere tam aşılı ya da hastalığı atlatmış olmaları halinde dahi iki hafta süreyle karantinaya girme mecburiyeti kondu. Negatif test sonucu göstermek de bu süreyi kısaltmayacak. Havayolu şirketlerine sadece Alman vatandaşlarını ya da Almanya’da oturma izni olanları taşıma izni verildi. Bu kural, tren ve deniz yolu için de geçerli olacak.

Almanya’da virüs varyant bölgesi korona risk kategorileri arasındaki en yüksek derece. RKI’nin açıklamasına göre İngiltere 3 Ocak 2022 tarihine kadar virüs varyant bölgesi sayılacak ve bu süre İngiltere’deki vaka sayılarına göre uzatılacak.

RKI’nin İngiltere dışında virüs varyant bölgesi olarak tanımladığı bir başka Avrupa ülkesi bulunmuyor. Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya ve Zimbabve bu kategoride yer alan diğer ülkeler.

İngiltere’de Cuma günü 93 binden fazla yeni vaka Cumartesi ise yaklaşık 90 bin vaka kayıtlara geçti. Omicronülkede hızla yayılıyor. Cumartesi günü ülkede tespit edilen Omicron vaka sayısı 10 bin 59 oldu. Böylece ülkedeki Omicron resmi vaka sayısı 25 bini buldu.

Başkent Londra’daki Covid-19 vakalarının yüzde 80’inin Omicron olduğu tahmin ediliyor. Omicron varyantının bulaştığı insanların sayısının ise resmi rakamlardan çok daha fazla olduğu sanılıyor. Ülkede her gün 100 bin kişiye Omicron varyantının bulaşmış olabileceği düşünülüyor.

[UHA Haber Ajansı, 20 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.